Linnan muurit innostivat tällä kertaa kankaaseen — Olavinlinna osa Vallilan kevät/kesä-mallistoa

Vallila lähetti designerit kiertämään Suomea ja katsomaan, mitä inspiraatiota maasta löytyy. Sarjassa on aiemmin julkaistu muun muassa Punkaharjusta inspiraation saanut kuosi.

Tuija Pauhu

Olavinlinna on inspiroinut lauluja, tarinoita ja kertomuksia. Nyt Olavinlinnasta on tehty kangas.

Olavinlinna on päässyt Vallilan kevään uutuuskuosiksi. Olavinlinna löytyy kevät/kesä2018-mallistosta sekä kankaana että valmisverhona.

Kankaan on suunnitellut Matleena Issakainen. Kankaassa Olavinlinna on kuvattu perinteiseen tapaan veden ympäröimänä. Kuvaa kehystävät puiden lehdet.

Olavinlinna-kangas täydentää Vallilan kaupunkikuosien sarjaa. Jo aiemmin Vallilan valikoimasta on löytynyt esimerkiksi Punkaharjun maisemia sekä Imatran koski.

Vallila Interiorsin Henry Ahlavuo arvioi aiemmin syysmalliston julkaisun aikaan, että luonto on tullut isoksi osaksi sisustuskuoseja vuosien varrella. Myös Suomen juhlavuosi on innostanut hakemaan inspiraatiota suomalaisesta luonnosta.

Designerit lähetettiin etsimään inspiraariota ympäri Suomen. Myös Harju on Issakaisen suunnittelema.

Ahlavuon mukana paikalliskuosit kiinnostavat myös kohdepaikkakuntien ulkopuolella. Kuoseja myydään ympäri Suomea ja maailmaa.

— Kuoseilla on historiaa ja merkitystä muillekin kuin paikkakuntalaisille. Ne auttavat innovoimaan ja modernisoimaan asioita tälle vuosituhannelle.

Uusimmat uutiset