Sosterin puheenjohtajisto esittää johtajan virkaa laitettavaksi hakuun – Peitsaro lopettaa työt tammikuun lopussa

Sosterin hallitus päättää viran hakuun laittamisesta ensi viikolla.

Sosterin hallituksen puheenjohtajan Pekka Nousiaisen (kesk.)  mukaan ei ole mitään syytä olla laittamatta johtajan virkaa hakuun.
Sosterin hallituksen puheenjohtajan Pekka Nousiaisen (kesk.) mukaan ei ole mitään syytä olla laittamatta johtajan virkaa hakuun.

Sosterin hallituksen puheenjohtajisto esittää, että Sosterin johtajan virka laitettaisiin hakuun. Sosterin hallitus päättää asiasta ensi tiistaina.

Sosterin johtaja Panu Peitsaro on irtisanoutunut tehtävästään. Hän lopettaa työt Sosterin palveluksessa tammikuun lopussa.

– Ei ole mitään syytä olla laittamatta virkaa hakuun. Organisaatio tarvitsee johtajan ja edunvalvojan. Seuraavien kahden vuoden aikana johtajalla on paljon työtä sote-uudistuksen valmistelussa, sanoo Sosterin hallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen (kesk.).

Sote-uudistuksessa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät kuntien vastuulta hyvinvointialueitten vastuulle. Sosterin alueesta tulee lakiesityksen mukaan osa Etelä-Savon hyvinvointialuetta.

Puheenjohtajiston esityksen mukaan virka laitetaan ulkoiseen hakuun, eli virkaan valittavan ei tarvitse olla valmiiksi Sosterin palveluksessa. Virkasuhde olisi toistaiseksi voimassa oleva eikä määräaikainen. Nousiainen huomauttaa, että sote-uudistuksen toteutuessa kaikki työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä hyvinvointialueen palvelukseen.

– Alue tarvitsee sote-uudistuksen toteuduttuakin peräänkatsojan virkamiestasolla, Nousiainen sanoo.

Hallintojohtaja Saara Tavi hoitaa Peitsaron lähdön jälkeen avointa johtajan virkaa, kunnes virka täytetään.

Sosterin puheenjohtajistoon kuuluvat Nousiaisen lisäksi varapuheenjohtajat Ari Silvennoinen (sd.) Savonlinnasta ja Leila Virta (kok.) Sulkavalta.