Savonlinna avaamassa yksinyrittäjien koronatukihaun ensi viikolla – Tukea voi saada 2000 euroa

Savonlinna avaamassa yksinyrittäjien koronatukihaun ensi viikolla – Tukea voi saada 2000 euroa

Työ- ja elinkeinoministeriö vahvisti koronatilanteen vuoksi jaettavan yksinyrittäjän toimintatuen haettavaksi keskiviikkona ja tuen jakamisen mahdollistava valtioneuvoston asetus astui voimaan torstaina.

Määrärahaa on varattu tässä vaiheessa 250 miljoonaa euroa. Toimeenpano on kunnille vapaaehtoista.

Kaupunginjohtaja Janne Laine esittää kaupunginhallitukselle, että Savonlinnan kaupunki avaisi yksinyrittäjien toimintatuen haettavaksi ensi viikolla, kaupunki tiedottaa. Asiaa käsitellään tiistaina.

Tuki on 2000 euroa per yrittäjä. Tukea voi saada toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen. Tuen tavoite on olla osaltaan turvaamassa sitä, että yritys pystyy jatkamaan toimintaa kannattavasti koronakriisin jälkeen.

Tukea voi saada omalta kotikunnaltaan päätoiminen yksinyrittäjä 16.3.-31.8. väliseltä ajalta, jos liiketoiminta on ollut ennen koronakriisiä kannattavaa mutta taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat epidemian takia heikentyneet. Verovelkaa ei sovi olla tai ainakin sen maksamisesta pitää olla verohallinnon hyväksymä maksusuunnitelma.

Savonlinnan kaupunki avaa tukihaun ensi viikolla. Silloin kerrotaan tarkemmat hakuehdot ja -ohjeet.

Tekstiä korjattu klo 17.55 tiedolla siitä, että tuen avaamisesta on vasta kaupunginjohtajan esitys ja kaupunginhallitus käsittelee asiaa tiistaina.