Ilouutisia varusmiehille: sotilaskotiin saa taas tuoda vieraita, iltavapaille pääsee perustelluista syistä, valmistujaisiin ei kulu lomapäiviä

Heinäkuun saapumiserän varusmiehet pääsevät nauttimaan rajoitusten lievennyksistä alokasjaksonsa jälkeen.

Otto Ponto

Ilouutisia varusmiehille: sotilaskotiin saa taas tuoda vieraita, iltavapaille pääsee perustelluista syistä, valmistujaisiin ei kulu lomapäiviä

Rauhallinen koronatilanne Suomessa tuo varusmiehille kaivattuja helpotuksia palvelusarjen järjestelyihin, selviää Puolustusvoimien tiedotteesta.

Alokasjaksonsa jo käyneet varusmiehet saavat jatkossa tavata läheisiään sotilaskodissa. Sotilaskotiin ei kuitenkaan saa tulla sairaana, ja läheisten on vierailujen aikana noudatettava hyvää hygieniaa.

Alokasjakson jälkeen varusmiehille voidaan myös myöntää ilta-, yö- ja harjoitusvapaata. Harjoitusvapaata myönnetään tavoitteellisen urheiluharrastuksen treenejä varten.

Vapaita myönnetään tiedotteen mukaan "perustelluista syistä ja alueellinen tilanne huomioon ottaen". Nyt mainitut lievennykset koskevat aluksi vain tammikuun saapumiserää, sillä heinäkuun saapumiserän kuusiviikkoinen alokasjakso on kesken.

Varusmiehille taataan myös pääsy omiin valmistujaisiinsa. Mikäli elokuun lopun valmistujaisviikonloppu ei satu varusmiehen osaston loma-ajalle, myönnetään viikonloppuvapaata. Valmistujaisia varten varusmiesten ei siis tarvitse käyttää henkilökohtaisia lomapäiviään.

Ulkomailla asuvat varusmiehet saavat matkustaa lomilla kotimaahansa, mikäli Suomen hallituksen matkustusrajoitukset sen sallivat. Suomessa asuvien varusmiesten ulkomaanmatkat on sen sijaan toistaiseksi kielletty.

Sotilasvala- ja -vakuutustilaisuudet toteutetaan kaikkialla maassa suljettuina tilaisuuksina. Tilaisuuksia on kuitenkin mahdollista seurata suoratoistona tai videokoosteena.

Puolustusvoimat kertoo seuraavansa tautitilanteen kehittymistä jatkuvasti ja varautuvansa muuttamaan järjestelyjä joustavasti.

Kommentoidut