Savonlinnan valtuuston keskustaryhmän puheenjohtaja Reima Härkönen: Rantasalmelaisten viesti muutti tilanteen — Savonlinnan valtuusto saattaa linjata tulkintansa kyläkoulujen oppilasrajasta

Kaupunginhallitus esittää, että jatkossa esioppilaat laskettaisiin koulujen oppilasmäärään, kun koulujen tulevaisuutta puntaroidaan. Kallislahden koulun kohtalosta valtuusto ei suoranaisesti päätä.

Satumaari Ventelä

Kallislahden koulussa on tänä vuonna 24 koululaista ja kaksi esikoululaista.
Kallislahden koulussa on tänä vuonna 24 koululaista ja kaksi esikoululaista.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto saattaa tänään linjata tulkintansa kyläkoulujen oppilasrajasta. Kaupunginhallitus esittää, että jatkossa esioppilaat laskettaisiin koulujen oppilasmäärään, kun koulujen tulevaisuutta puntaroidaan. Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että kouluja ei automaattisesti lopetettaisi, jos niiden oppilasmäärä laskee muutaman vuoden ajaksi alle 25 oppilaan.

Kaupunginhallitus teki esityksensä käsitellessään virkamiesten esitystä, jonka mukaan sivistyslautakunta komennettaisiin valmistelemaan Kallislahden koulun lakkauttamista. Koulussa on nyt oppilaita vähemmän kuin 25, mutta oppilasmäärä on ensi lukuvuoden jälkeen kasvava. Kallislahden koulun kohtalosta valtuusto ei suoranaisesti päätä.

Eri valtuustoryhmillä oli vielä sunnuntain ryhmäneuvotteluissa harkinnassa, että asia jätettäisiin pöydälle, koska esityksessä sekoittuu Kallislahden koulun kohtalo ja kyläkouluja koskeva periaatelinjaus.

Sunnuntai-iltana Savonlinnan valtuutetut saivat viestin Rantasalmen kunnanhallituksen puheenjohtajalta Eero Sistoselta (kesk.) ja Rantasalmen kunnanvaltuuston puheenjohtajalta Juho Tiaiselta (kesk.).

Sistonen ja Tiainen ehdottivat, että Savonlinna ja Rantasalmi jatkaisivat kumppanuusneuvotteluja Kallislahden koulusta. Neuvottelut keskeytyivät pari vuotta sitten. Sistosen ja Tiaisen ideana on selvittää kuntarajan pinnassa asuvien rantasalmelaisperheitten halukkuus laittaa lapsensa Kallislahden kouluun.

Savonlinnan valtuuston keskustan ryhmäpuheenjohtajan Reima Härkösen mielestä rantasalmelaisten viesti muutti tilanteen.

— On tärkeää nyt antaa viesti Rantasalmen suuntaan ja aloittaa hyvät neuvottelut. Odotusarvo on, että kuntarajan molemmin puolin tahtotilaa on nyt enemmän kuin kaksi vuotta sitten, Härkönen sanoo.

Rantasalmen johtavat luottamushenkilöt ehdottavat selvitettäväksi, haluavatko Kallislahden lähellä asuvat rantasalmelaisperheet lapsensa Kallislahden kouluun.

Kaupunginvaltuuston kokous alkaa kello 18. Itä-Savo kertoo valtuuston päätöksistä verkkolehdessä maanantaina sekä printtilehdessä tiistaina ja keskiviikkona.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen