Kerimäen terveysaseman remontti alkaa olla valmis — ikäihmisten päivätoiminta käynnistyi tällä viikolla

Sosterin palveluaseman päällikkö Anu Koivumäki on mielissään siitä, millaiset uudet tilat ovat. Nyt asukkaat ja hoitajat ovat samassa paikassa, kun aiemmin väkeä oli kolmessa eri kerroksessa.

Kerimäkeläinen Elli Muukkonen ja ohjaaja Tuula Pöyhönen ovat yhtä mieltä siitä, että uusissa tiloissa on viihtyisää.

Kerimäen terveysaseman vuoden kestänyt remontti on jo lähes valmis.
Itä-Savon sairaanhoitopiiriin kuuluvan terveysaseman hammashoitola, neuvola, työterveyshoitola, vastaanottotilat sekä kuntoutustilat on saatu valmiiksi.

Jo viime syksynä entiset vuodeosaston tilat remontoitiin vanhainkodiksi. Vuodeosaston tiloja peruskorjattiin ja parannettiin kodinomaisemmiksi. Vanhainkoti muutti tiloihin vuoden 2018 alussa.

Sosterin palveluasumisen päällikkö Anu Koivumäki on mielissään siitä, millaiset uudet tilat ovat. Nyt asukkaat ja hoitajat ovat samassa paikassa, kun aiemmin väkeä oli kolmessa eri kerroksessa.

— Myös ulkoilu ja virkistystoiminta on helpompi järjestää. Viime viikolla asukkaat kävivät mato-ongella, Koivumäki kertoo tiedotteessa.

Kerimäen terveysaseman uusittu aulatila on avara.

Päivätoiminta saatiin käyntiin maanantaina

Remontti on siinä pisteessä, että tiloissa voitu aloittaa jo ikäihmisten päivätoiminta. Päivätoimintaan pääsyä ohjaavat Sosterin asiakaskriteerit.

— Päivätoiminnassa ylläpidetään ikäihmisten toimintakykyä voimavarat huomioiden, Koivumäki sanoo.

Päivä on täynnä aktiivista toimintaa, joka suunnitellaan asiakkaiden kanssa yhdessä: Se voi pitää sisällään esimerkiksi leipomista, ruoanlaittoa, käsitöitä, jumppaa, pelejä, ristisanoja ja yhteislaulua, Koivumäki listaa.

— Tavoitteena on tarjota kävijöille viikon paras päivä.

Päivätoiminnan ohjaaja Tuula Pöyhönen ottaa marjapiirakan uunista Päivätoimintaa suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa.

Päivätoiminta käynnistyi tällä viikolla, ja sitä järjestetään Kerimäellä säännöllisesti samalla tavalla kuin Punkaharjulla ja Savonrannallakin. Ainakin ensimmäisen kerran jälkeen palaute on ollut positiivista.

— Asun tässä aivan lähellä ja tulin sillä asenteella, että täällä käydään loppuun saakka, kun kerran aloitettiin, kerimäkeläinen Elli Muukkonen.

— Tilat ovat erinomaiset.

Pientä viilausta terveysasemalla vielä tehdään. Terveysaseman hissi uusitaan. Myös kotihoidon tilojen osalta remontti on vielä kesken. Tilojen omistaja, Savonlinnan kaupunki selvittää parhaillaan jatkorahoitusta.

Korjattu 19.9.2018 kello 14.12 Anu Koivumäen titteli.

Uusimmat uutiset