Vihreää valoa Tanen opein — Vuoden Kivijalkapalkinto meni Tanen parturi-kampaamolle

Myös Kivijalkapalkinnon voittaneessa yrityksessä urakoidaan perhevoimin.

Timo Seppäläinen

Tanen Parturi-Kampaamo,
Tanen Parturi-Kampaamo,

Kolmatta kertaa jaetun Kivijalkapalkinnon pokkasi Tanen parturi-kampaamo, jolla on pitkä historia kaupungissa. Tunnustus tuli sopivalla hetkellä, sillä yrityksellä on menossa 45. vuosi.

Palkinnon perusteissa mainittiin perinteikkään yrityksen halu pysyä jatkuvasti kehityksessä ja alan trendeissä mukana. Henkilöstö kouluttautuu myös sen mukaisesti, sillä laadukas työnjälki vaatii hyviä kädentaitoja parturi-kampaajilta.

Toimitusjohtaja Juhana Muhosen mukaan yritys haluaa samalla kuitenkin pysyä kaiken kansan kampaamona, jota ei suunnata vain tietylle asiakasryhmälle.

Asiakasjakauma onkin pysynyt monipuolisena, ja töitä riittää. Sen sijaan tekijöistä on alkanut olla pulaa. Työvahvuuteen kuuluu Muhonen, hänen isänsä ja äitinsä, sekä viisi parturi-kampaajaa.

— Henkilökuntaa saisi olla enemmän, mutta muutaman viime vuoden ajan on ollut todella vaikeaa löytää hyviä tekijöitä.

Kampaamoalan opiskelijoita otetaan toisinaan Tanelle vakiohenkilöstön tuuraajiksi. Tänä kesänä ringissä oli yksi opiskelija Oulusta asti.

"Tanen" ammattitaitoa arvostetaan

Tanen parturi-kampaamon perusti Juhanan isä Taneli Muhonen vuonna 1973. Isä on yhä parturin arjessa tarvittaessa mukana.

— Hän on ammattitaitoinen mestari, joka on kouluttanut useita kymmeniä kampaajia. Monet asiakkaat toivovat edelleen häntä kampaajakseen, Juhana Muhonen ylistää isänsä perintöä.

Kirkkokadulla sijaitsevan kampaamon tavaramerkiksi on noussut kuuluisa vihreä valo, jonka palaminen merkitsee sitä, että aikoja on asiakkaille tarjolla. Muhosen mukaan valo kuvastaa asiakaslähtöistä ajatusmallia.

— Ihmiset elävät nykyisin aika hektistä elämää, joten on tärkeää päästä kampaajalle ilman pahimmillaan viikkojen jonotusta.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut