Huumausaineista lieviä tuomioita – Savonlinnassa kiinni jääneet pössyttelijät selvisivät pääosin sakkorangaistuksilla

Vankeutta käräjäoikeudessa langettiin vain yhdelle henkilölle, joka oli keskittynyt huumausaineiden myyntiin.

Tuija Pauhu

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on langetettu tällä viikolla tuomioita huumausainerikoksista.
Etelä-Savon käräjäoikeudessa on langetettu tällä viikolla tuomioita huumausainerikoksista.

Etelä-Savon käräjäoikeus on antanut ratkaisun pääosin huumausaineen myynnistä ja käyttörikoksista. Muutaman vuoden takaisista tapahtumista syytteessä oli kuusitoista henkilöä. Huumausaineita oli myyty, ostettu ja käytetty Savonlinnassa pitkälti toisilleen tuttujen henkilöiden kesken.

Kovimman tuomion saanut henkilö oli ollut päävastuussa huumausaineiden myymisestä. Hänet käräjäoikeus tuomitsi 70 päivän pituiseen ehdolliseen vankeuteen. Tuomion koeaika päättyy kahden vuoden kuluttua. Mies joutuu maksamaan valtiolle rikoksesta samastaan hyödystä korvauksia 1170 euroa.

Syytteistä hylättiin vain yksi, mutta tuomittujen rangaistukset olivat melkein kaikki lieviä sakkorangaistuksia. Rangaistukset vaihtelivat 2-15 päiväsakon välillä. Yhdelle tuomitulle oikeus langetti 80 päiväsakkoa, ja sakkojen suuruus oli hänen kohdallaan 1920 euroa.

Käräjäoikeus otti kymmenen henkilön kohdalla rangaistusta mitatessaan huomioon lieventävänä seikkana sen, että vastaajat olivat edistäneet rikosten selvittämistä tunnustamalla menettelynsä joka esitutkinnassa tai oikeudenkäynnissä.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut