Pertti Kettusen etsimistä jatketaan kansalaisten vihjeiden perusteella

Savonlinnalaismies katosi viime viikon perjantaina. Häntä etsittiin useiden partioiden sekä vapaaehtoisten etsijöiden voimin laajalta alueelta.

-

Pertti Kettunen on ollut kadoksissa viime perjantaista asti.
Pertti Kettunen on ollut kadoksissa viime perjantaista asti.

Savonlinnassa perjantaina kadonnut Pertti Kettunen on edelleen kateissa.

Tutkinnasta vastaava rikosylikonstaapeli Teppo Hakkarainen Savonlinnan poliisista kertoo, että uusia vihjeitä Kettusta muistuttavista henkilöistä on tehty ja ilmoitettu poliisille päivittäin, mutta kyseessä ei ole ollut kadonneeksi ilmoitettu henkilö.

– Kaikki katoamispäivänä ja sen jälkeen saadut havainnot on tarkistettu ja niiden perusteella alkuperäinen etsintä on aktiivisesti suunnattu, Hakkarainen sanoo.

– Varmaa vihjettä Kettusen liikkeistä ei ole saatu, muun muassa koska vaatetuksesta ei ole ollut täyttä varmuutta.

Poliisi etsi Pertti Kettusta hätäetsintänä perjantaiaamusta lauantai-iltaan yön yli, jonka jälkeen aktiivinen etsintäorganisaatio purettiin Itä-Suomen poliisilaitoksen yleisjohtajan määräyksellä.

– Etsintätehtäviin osallistui poliisin ja rajavartiolaitoksen useita koirapartioita tavanomaisten hälytyspartioiden lisäksi, sekä rajavartiolaitoksen lämpökameralla varustettu helikopteri, Hakkarainen kertoo.

– Etsinnässä käytettiin myös poliisin lämpökameroin varustettuja drone-koptereita. Lisäksi etsinnöissä oli mukana kymmeniä vapaaehtoisia muun muassa Vapaaehtoisesta pelastuspalvelusta ja vapaapalokunnasta.

Etsintöjä tehtiin laajalla alueella

Kettusta etsittiin aktiivisesti pääasiassa Kyrönniemen, Ranta-Kaartilan ja Viuhonsuon rajaamalla alueella, ja osin saatujen vihjeiden perusteella laajalla alueella Laitaatsillasta Tanhuvaaraan asti.

– Kettusen katoamissuunnasta ei ole hätäetsinnän jälkeen saatu varmuutta, eikä uutta maastoetsintää ole pystytty kohdistamaan millekään tietylle alueelle. Kansalaisilta saatavien vihjeiden perusteella voidaan etsintöjä kohdentaa uudelleen.

Poliisi ohjeistaa edelleen tarkistamaan vähemmän käytössä olevia mökkejä ja ulkorakennuksia ja ilmoittamaan havainnoistaan jutun tutkijalle, Teppo Hakkaraiselle.

Kadonneen vaatetuksesta ei ole edelleenkään varmaa tietoa, mutta todennäköisesti hänellä on päässään tumma lippahattu, jossa merkintä NY.

Vihjeitä voi yhä ilmoittaa tutkijalle: teppo.hakkarainen@poliisi.fi, puh. 0295 455305. Hätätilanteessa pitää soittaa hätänumeroon 112.

Juttua korjattu klo 15.19: Korjattu Teppo Hakkaraisen titteliksi rikosylikonstaapeli.