Linnan juhlissa kampaus on tärkeä osa juhlaeleganssia, kuvailee Heli Järvisen luottokampaaja

Heli Järvisen luottokampaaja Heidi Kainamo loi juhlatyylin puvun suunnitelleen Kaisa Turtiaisen puvusta ottamien kuvien pohjalta. — Huoliteltu kokonaisuus on linnassa tärkeä.

Soila Puurtinen

Heli Järvinen on varannut ajan Heidi Kainamolta jo vuoden 2018 itsenäisyyspäivälle.
Heli Järvinen on varannut ajan Heidi Kainamolta jo vuoden 2018 itsenäisyyspäivälle.

Luottokampaaja varataan linnan juhlia varten jo vuosi käteen. Tai näin ainakin teki kansanedustaja Heli Järvinen, jonka meikistä ja hiuksista vastasi jo kolmannen kerran Heidi Kainamo.

— Kansanedustajat ovat niitä, jotka tietävät, että kutsu tulee myös ensi vuonna. Muutenhan kutsut tulevat vasta kolme viikkoa aikaisemmin. Vieraita yritetään ennättää ottaa mahdollisimman hyvin, kampaaja kertoo.

Kainamon päivän työ oli hoitaa Heli Järvinen edustuskuntoon itsenäisyyspäivän vastaanotolle, mutta esimerkiksi hänen työtoverillaan oli kaksi asiakasta. Siinä pitää jo kiirettä.

Yhteinen visio näkyy kokonaisuudessa

Työ juhlaeleganssin eteen tehdään pitkälti jo etukäteen. Linnan kampauksessa on otettava huomioon tilaisuuden arvokkuus, mutta myös sopiminen kokonaisuuteen.

Kainamo esimerkiksi on ollut yhteydessä Järvisen puvun suunnitelleen Kaisa Turtiaisen kanssa. Turtiainen on kertonut, mitä on tavoitellut puvulla ja Kainamo on luonut tältä pohjalta oman tulkintansa.

— Kaisa laittoi kuvia ja toiveita. Suunnittelijan näkemys on havaittavissa koko kokonaisuudessa.

Siloiteltu tyyli tulossa takaisin

Kainamon huomio kiinnittyy linnassa helposti muidenkin kuin omien asiakkaiden hiuksiin. Hän arvioi, että letit pitävät trendinä yhä pintansa, samoin kihara. Tosin, perinteiseen suuntaan ollaan menossa, ja hän toivoisikin näkevänsä esimerkiksi klassisia pallonutturoita kiharasykerrysten sijaan.

Kainamo harmittelee sitä, että toisinaan, kampaus ei vastaa tilaisuuden arvokkuutta. Juhlista ei ole jäänyt mieleen montaa erityisen onnistunutta kokonaisuutta, mutta muutamia, joissa kampaus ei ole ollut yhtä huoliteltu kuin muu asu.

— Etiketin mukaan hiusten on oltava kiinni. Lyhythiuksisilla tilanne on toki toinen, mutta heidänkin kannattaa käydä kampaajan kautta.

Luetuimmat

Kommentoidut