Enonkosken rajusta rakennuspalosta vaaditaan käräjillä ehdollista vankeutta — Sohvalle pudonnut savuke sai aikaan lopulta pahaa jälkeä

Palomiehet pelastivat asukkaan, joka oli ehtinyt saada eriasteisia palovammoja ja häkämyrkytyksen.

Etelä-Savon käräjäoikeudessa on alettu käsitellä Enonkoskella elokuussa 2017 sattunutta tulipaloa, joka sai alkunsa palavasta savukkeesta, ja aiheutti satojen tuhansien eurojen aineelliset vahingot.
Etelä-Savon käräjäoikeudessa on alettu käsitellä Enonkoskella elokuussa 2017 sattunutta tulipaloa, joka sai alkunsa palavasta savukkeesta, ja aiheutti satojen tuhansien eurojen aineelliset vahingot.

Syyttäjä vaatii Enonkoskella elokuussa 2017 syttyneestä huoneisto- ja rakennuspalosta miehelle rangaistusta yleisvaaran tuottamuksesta tai vaihtoehtoisesti varomattomasta tulen käsittelystä.

Jutun käsittely alkoi tällä viikolla Etelä-Savon käräjäoikeudessa.

Syytetty oli aiheuttanut huolimattomuudellaan tulipalon, josta koitui toiselle henkilölle eriasteisia palovammoja ja merkittävät taloudelliset vahingot.

Haastehakemuksen mukaan rakennus ja sen huoneistot kärsivät merkittävistä noki-, savu- ja palovaurioista, ja palosta aiheutui noin 380 000 euron suuruinen vahinko.

Tapahtumat olivat saaneet alkunsa siitä, että rajusti humalassa ollut mies eli syytetty oli pudottanut sohvalle palavan savukkeen. Tämän seurauksena oli sohva syttynyt ensin palamaan.

Tuli oli sitten levinnyt edelleen huoneistoon vaurioittaen huoneistoa ja irtaimistoa.

Tulipalo eteni edelleen rakennuksen yläpohjaan ja talon muihin huoneistoihin. Lopulta rakennuksen katto sortui tulipalon vuoksi.

Toinen mies eli huoneiston asukas oli löydetty asunnon olohuoneesta sohvalta. Palomiehet olivat saaneet hänet ulos asunnosta.

Asukkaalla todettiin häkä- ja syanidimyrkytys sekä pinnallisia ja syvempiä palovammoja eri puolilla kehoa.

Hänelle oli aiheutunut osin noen hengittämisestä muutoksia hengitysteihin sekä spontaani ilmarinta.

Syyttäjä vaatii tulipalon aiheuttajalle ehdollista vankeusrangaistusta. Taloyhtiö puolestaan vaatii syytetyltä vakuutuksen omavastuuosuudesta 600 euron korvausta ja aiheutuneista lisätöistä 820 euron korvausta eli yhteensä 1420 euroa.