Järvi-Suomen Energia varautuu sähköpulaan koko Suomessa — Jos sähköpula tulee, luvassa on kahden tunnin keskeytyksiä sähkönjakeluun

Käytännössä Olkiluodon ydinvoimala ei tällä hetkellä tuota ollenkaan sähköä valtakunnan verkkoon.

Antti Varonen

Järvi-Suomen Energia varautuu sähköpulaan koko Suomessa — Jos sähköpula tulee, luvassa on kahden tunnin keskeytyksiä sähkönjakeluun

Järvi-Suomen Energia varautuu mahdolliseen valtakunnalliseen sähköpulaan. Syynä on Olkiluodon ydinvoimalan molempien reaktoreiden putoaminen kantaverkosta.

Käytännössä Olkiluodon ydinvoimala ei siis tällä hetkellä tuota ollenkaan sähköä valtakunnan verkkoon. Olkiluodossa sattui keskiviikkona muuntajapalo, jonka takia voimalan kakkosreaktori putosi verkosta. Muuntajan korjaustöiden aikana myös ykkösreaktori putosi kantaverkosta.

Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Mika Huttu kertoo, että kantaverkkoyhtiö Fingrid on antanut verkonhaltijoille tehopulavaroituksen. Se on ensimmäinen porras siihen, ettei sähkö välttämättä riitä torstaina koko Suomeen.

Kuluttajalle sähköpulatilanteeseen varautuminen ei vielä näy. Jos tehopula tulee, tarkoittaa se keskimäärin kahden tunnin keskeytyksiä sähkönjakeluun alueittain. Alueita tullaan Hutun mukaan kierrättämään niin, että yksi alue ei ole pidempään ilman sähköä kuin toinen.

Hutun mukaan tilanne ratkeaa torstain aikana.

Yle kertoi torstaiaamuna, että Meilahden sairaalassa oli laaja sähkökatko, joka kesti tunnin. Se johtui todennäköisesti virtamuuntajan tulipalosta Olkiluodossa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset