Pikku Kakkosen leikkipuistossa on veistelty ilkeyksissään kaikista vaahteroista kuoret pois

Puistotyöntekijältä Itä-Savo sai arvion, että ilkivallasta on kyse ja voi olla, että muutama vuosi sitten istutetut puut kuolevat pois nopeasti.

Ossi Tynkkynen

Metsurihenkinen ilkivalta näyttäisi tekevän tehtävänsä. Pikku Kakkosen leikkipuiston vaahteroille taitaa käydä ohraisesti.
Metsurihenkinen ilkivalta näyttäisi tekevän tehtävänsä. Pikku Kakkosen leikkipuiston vaahteroille taitaa käydä ohraisesti.

Savonlinnan Linnankadun läheisyydessä sijaitsevassa Pikku Kakkosen leikkipuistossa on tehty varsin suurta vaivaa kysyvää ilkivaltaa.

Nimittäin leikkipuiston suoja-aidan vierustaan istutetut puolenkymmentä vaahteraa on järjestelmällisesti kuorittu yhdeltä sivulta.

Työvälineenä on käytetty asiaan sopivaa työkalua, veistä, kirvestä tai vesuria.

Puistotyöntekijältä Itä-Savo sai arvion, että ilkivallasta on tosiaan ollut kyse ja voi olla, että muutama vuosi sitten istutetut puut kuolevat pois nopeasti.

On mahdollista, että puut on kaivettava juurineen ylös ja vaihdettava kokonaan uusiin. Uusiminen vaatii toki rahaa, joten voi olla, että kuoleva vaahterarivi saa odottaa kellastumistaan, kunnes uusille puille on budjetissa rahaa.

Tiettävästi leikkipuistossa on kesän aikana tehty muutakin ilkivaltaa kuten särjetty pulloja.