Enonkosken kunnanvaltuusto ei turhia jaaritellut lyödessään lukkoon kunnan sote-lausunnon – Yksimielinen päätös syntyi 17 minuutin kokouksessa

Enonkosken valtuusto tähyää yksimielisenä Pohjois-Savon suuntaan sote- ja maakuntauudistuksessa. Kunnanvaltuuston pikakokouksessa ei enää puheita pidetty.

Yrjö Ruotsalainen

Enonkosken kunnanvaltuusto oli maanantaina yksimielinen sote-asioissa.
Enonkosken kunnanvaltuusto oli maanantaina yksimielinen sote-asioissa.

Enonkosken kunnan lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestämisen uudistusta ja maakuntien perustamista koskevasta lainsäädännöstä ei kunnanvaltuustossa maanantaina enää herättänyt intohimoja. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti ja puheenvuoroitta kunnanhallituksen esityksen kunnan sote-lausunnoksi. Sen mukaan Enonkosken kunnan ja sen asukkaiden kannalta paras sote-suunta on Pohjois-Savo.

Kunnanjohtaja Minna Laurio esitteli valtuustolle pääpiirteet kunnanhallituksen esityksestä. Laurio muistutti, että sote-palvelujen pitäisi olla aitoja lähipalveluita.

– Meidän seudullamme pitkät välimatkat ja esimerkiksi alueen saaristoisuus tuovat omat haasteensa. Lisäksi kesäaikaan täällä on paljon muutakin väestöä kuin paikalliset asukkaat.

Laurio huolehti myös mahdollisesta hoitoalan koulutuksen menettämisestä, mikäli Savonlinnan keskussairaalan rooli muuttuu.

– Huoleni on, että hoitoalan koulutus häviäisi alueelta ja samalla hoitohenkilökunnan saatavuus vaikeutuisi, Laurio sanoi.

Valtuuston puheenjohtaja Tauno Nurmio (sd.) puolestaan harmitteli humaanin näkökulman unohtamista sote-keskusteluissa.

– Tuntuu siltä, että muut asiat ovat tärkeämpiä kuin kuntalaisten hyvinvointi, hän totesi ennen yksimielisen päätöksen lyömistä kiinni.

Kommentoidut