Essoten alueella uusi koronatartunta – Henkilöllä on ollut runsaasti kontakteja alueella, ja asioinut muun muassa ravintolassa

Essote julkaisi oman alueellisen maskisuosituksensa.

Taru Hokkanen

Essoten alueelta löydettiin yksi uusi koronatartunta.
Essoten alueelta löydettiin yksi uusi koronatartunta.

Yksi uusi koronatartunta löytyi Essoten alueelta torstaina otetuissa testeissä torstaina. Henkilöllä on ollut runsaasti kontakteja alueella ja altistuneet on asetettu karanteeniin.

Henkilö on asioinut tartuttavana Mikkelissä ravintola Fernandossa 7.8. kello 18.30–19.30. Jos epäilet tartuntaa, tai sinulla on oireita, ota yhteyttä terveysasemien keskitettyyn ajanvaraukseen 015 527 7112 arkisin kello 8–15.30 ympärivuorokauden toimivaan päivystykseen 116 117.

Tartunnan alkuperää ei ole vielä pystytty selvitetään.

Essoten alueella on todettu viimeisen kahden viikon aikana nyt viisi uutta koronatartuntaa, joista viimeksi kaksi eilen Pieksämäellä.

Essote julkaisi oman suosituksensa

Uusien tartuntojen johdosta Essote on antanut alueellisen maskisuosituksen.

– Essoten suositus täydentää THL:n ohjeistusta suojamaskeista. Suosittelemme kasvomaskien käyttöä julkisten tilaisuuksien järjestäjille ja julkisissa liikennevälineissä, kertoo Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström tiedotteessa.

Lisäksi Essote suosittelee THL:n tapaan käyttämään maskia matkalla koronavirustestiin ja sieltä pois. Essote suosittelee välttämään kaikkea liikkumista kodin ulkopuolelle ennen kuin testitulos on valmis poislukien akuuttiin terveyteen kuuluvia matkoja maskia käyttäen. Lisäksi riskialueelta Suomeen saapuvia suositellaan käyttämään kasvomaskia siirryttäessä lentokentältä tai karanteeniin. Maskia myös suositellaan tilanteissa, joissa karanteenin aikana on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolelle. Tällainen syy on esimerkiksi akuutti terveyteen kuuluva matka.

Kasvomaskia on suositeltava käyttää tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Näitä ovat laajat yleisötapahtumat, kuten urheilutapahtumat, messut ja musiikkitilaisuudet. Joukkotapahtumissa suositellaan tapahtumapaikalla oleville järjestävän tahon edustajille tai myyntipisteiden henkilöstölle kasvon peittävän visiirin tai suojamaskin käyttöä.

Essote tiukentaa myös sisäisiä ohjeistuksiaan suojamaskien käytöstä. Jatkossa kaikissa potilaskohtaamisissa maskia käyttävät päivystyksen ja ensihoidon työntekijöiden lisäksi myös kuvantamisen työntekijät. Lisäksi Essote lupaa antaa muita sisäisiä ohjeistuksia.