Eksoten taloudessa hyvä tulos — 14,4 miljoonaa euroa ylijäämää viime vuodelta

Esimerkiksi perhe- ja sosiaalipalveluissa sekä ostopalvelut että henkilöstökulut olivat huomattavasti talousarviota pienemmät.

Auli Terävä

Eksote on tehnyt vuodesta 2013 lähtien joka vuosi talousarviota paremman tuloksen. Parikkala kuuluu Eksoteen.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) taloudellinen tulos viime vuodelta oli hyvä, taas. Eksote on tehnyt vuodesta 2013 lähtien joka vuosi talousarviota paremman tuloksen. Eksoten viime vuoden ylijäämä oli 14,4 miljoonaa euroa, mikä on 6,2 miljoonaa euroa talousarviota parempi.

Hyvä tulos syntyi myös eri palvelujen kehittämisen ansiosta. Esimerkiksi perhe- ja sosiaalipalveluissa sekä ostopalvelut että henkilöstökulut olivat huomattavasti talousarviota pienemmät.

Tilinpäätöksen mukaan viime vuoden 498,1 miljoonan euron toimintakulut olivat neljä miljoonaa euroa käyttösuunnitelmaa pienemmät. 521,7 miljoonan euron toimintatuotot puolestaan olivat 1,7 miljoonaa euroa talousarviota suuremmat.

436,8 miljoonan euron nettotoimintamenot olivat 5,9 miljoonaa euroa pienemmät kuin käyttösuunnitelmassa. Kilpailukykysopimuksen lomarahaleikkauksen jaksotusvaikutus paransi tulosta 2,3 miljoonaa euroa.

Eksote ei ottanut viime vuonna uutta pitkäaikaista lainaa. Vanhoja lainoja lyhennettiin 5,4 miljoonaa euroa.

Eksoten hallitus hyväksyi tilinpäätöksen osaltaan keskiviikkona.

Viime vuoden lopussa varmistui, että Eksoten ylläpitämä Etelä-Karjalan keskussairaala on yksi kahdestatoista laajan päivystyksen sairaalasta.

Sen päivystys- ja vuodeosaston rakentaminen on sujunut suunnitelman mukaan. Uusi K-sairaalasiipi on tarkoitus avata vuoden kuluttua huhtikuun alussa.

Kantasairaalan saneeraus puolestaan etenee niin, että Armilan sairaala ja terveysasema siirtyvät kokonaan näihin tiloihin vuoden 2022 loppuun mennessä.

Anne Kotiharju

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.