Olavinkadun jatkosuunnitelmat kansan kommentoitavina — Katu muuttuu kaksikaistaiseksi myös kauppatorin ja kaupungintalon välillä

Katusuunnitelmaa voi kommentoida 15. heinäkuuta saakka. Kauppatorin kaavaluonnosta voi kommentoida 8. heinäkuuta saakka.

Tuija Pauhu

Parhaillaan nähtävillä olevan katusuunnitelman mukaan oikealle kääntyvä kaista poistuu aikanaan Auvisenrinteen alapäästä.
Parhaillaan nähtävillä olevan katusuunnitelman mukaan oikealle kääntyvä kaista poistuu aikanaan Auvisenrinteen alapäästä.

Savonlinnan kaupunki aikoo jatkaa Olavinkadun remonttia Kauppatorilta itään päin, kunhan kaupungilla on siihen rahaa. Kauppatorin ja kaupungintalon väliä koskeva katusuunnitelmaehdotus on nähtävillä ja kaupunkilaisten kommentoitavana heinäkuun 15. päivään saakka.

Katusuunnitelman hyväksymisestä päätettäneen siis mahdollisesti jo tänä vuonna. Nyt hyväksyttävän suunnitelman mukaan katu remontoidaan sitten, kun kaupungilla jonain vuonna on siihen rahaa.

Olavinkatu on jo remontoitu kaksikaistaiseksi Sokoksen edustalta kauppatorille. Kaupungintalolta länteen eli kauppatorille johtaa nykyisin kaksi kaistaa ja kauppatorilta kaupungintalolle johtaa yksi kaista. Katusuunnitelman mukaan toinen länteen johtavista kaistoista poistuu. Sen tilalle tulee pyörätie. Parkkiruutujen määrä pysyy ennallaan.

Kaksikaistaisuuden myötä oikealle kääntyvä kaista poistuu Auvisenrinteen alapäästä. Sen jälkeen yhdeltä ja samalta kaistalta ajetaan suoraan Pitkällesillalle, vasemmalle Matkustajasataman suuntaan ja oikealle Asema-aukiolle..

Suunnittelupäällikkö Timo Okkosen mukaan oikealle kääntyvän kaistan poistaminen on ainoa vaihtoehto pyörätien saamiseksi. Nykyisin pyöräilijät polkevat Auvisenrinteessä autojen seassa.

Myös kauppatorin kaavaluonnos on nähtävillä

Nähtävillä on myös kauppatorin kaavaluonnos, joka muun muassa muuttaa kauppatorin liikennejärjestelyjä siten, että torin vierustan ajorata muuttuu kaksisuuntaiseksi ja Seurahuoneen edustalta poistuu henkilöautojen läpiajo Olavinkadulle. Kaavaluonnoksen hyväksymisestä päätetään mahdollisesti jo tänä vuonna, mutta sen liikennejärjestelyistä on tehtävä vielä yksityiskohtainen katusuunnitelma.

Olavinkadun katuremontti kauppatorilta kaupungintalolle voidaan tehdä ennen kauppatorin remonttia.

Savonlinna kauppatori-1.jpgSavonlinna kauppatori-2.jpg

Tässä linkit katusuunnitelmaehdotukseen ja kaavaluonnokseen

Olavinkadun katusuunnitelmaehdotus kauppatorilta kaupungintalolle on nähtävillä saakka kaupungintalon toisessa kerroksessa, kunnallisteknisissä palveluissa sekä kaupungin verkkosivulla tästä linkistä. Mahdolliset huomautukset ja mielipiteet pitää jättää kirjallisesti tai sähköpostilla 15.7. mennessä.

Kauppatorin kaavaluonnos on nähtävillä kaupungintalolla kolmannessa kerroksessa kaavoituspalveluissa sekä kaupungin verkkosivuilla tästä linkistä. Mahdolliset huomautukset ja mielipiteet pitää jättää kirjallisesti tai sähköpostilla 8.7. mennessä.