Oikaisu: Valtuusto torjui uimahallin sulkemisen, mutta ei investorin etsimistä

Timo Seppäläinen

Kaupunginvaltuusto äänesti nurin talousarviokirjan tekstin, joka olisi saattanut tarkoittaa uimahallin sulkemista.
Kaupunginvaltuusto äänesti nurin talousarviokirjan tekstin, joka olisi saattanut tarkoittaa uimahallin sulkemista.

Itä-Savon jutussa oli virhe (I-S 10.12. sivu 3) jutussa ”Uimahalli pysyy kaupungilla”. Valtuusto ei poistanut talousarvion strategiaosasta tavoitetta, jonka mukaan selvitellään mahdollisuuksia investorivetoisen uuden uimahallin rakentamiseen.

Valtuusto hyväksyi äänin 34—16 valtuutettu Anja Backmanin (sd.) esityksen, jonka mukaan talousarviosta poistettiin kohta, joka olisi mahdollisesti tarkoittanut uimahallin sulkemista. Poistetun tekstin mukaan uimahallin toiminnallisuuden parantaminen ja riskien poistaminen edellyttäisi noin kymmenen miljoonan euron peruskorjausinvestointia. Samoin poistettiin teksti, että kun kaupungilla ei ole peruskorjaukseen rahaa, uimahalli suljetaan eikä kaupungissa siten olisi julkisia uimahallipalveluja.

Tilalle valtuusto hyväksyi tekstin, jonka mukaan kaupunki selvittää, onko mahdollista saada valtionavustusta uimahallin korjauksiin. Backman perusteli esitystään muun muassa sillä seikalla, että kaupunki on päättänyt parantaa uimahallin toimintakatetta 100 000 eurolla ensisijaisesti käyttömaksuja nostamalla ja että kaupunki on jo satsannut rahaa uimahallin remonttiin.

Aiemmin talousarvion strategiaosaa käsiteltäessä Jussi Koponen (vas.) oli esittänyt, että investorivetoisen uimahallin mahdollisuuksia ei selviteltäisi. Tämä esitys hävisi äänin 34—17. Koposen esitystä kannattivat vasemmistoliiton lisäksi valtaosa SDP:n perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien edustajista. Investoriselvitystä kannattivat keskustan, kokoomuksen ja vihreiden ryhmät kokonaisuudessaan.

Sama virhe oli maanantai-iltana hetken aikaa myös verkkojutussa, kunnes virhe korjattiin.