Tanhuvaaran urheilijat heittävät kymmenen muikkukeihästä norpalle—Kuutinrotinoissa on tänä vuonna karnevaalimeininkiä

Kuutinrotinat järjestetään nyt kymmenettä kertaa Savonlinnan Torisillalla ensi sunnuntaina—Rotinat tarkoittavat ruokalahjoja, joita viedään vastasyntyneen vauvan perheeseen

Petri Vanhanen

Kuutinrotinoissa viedään Savonlinnan Torisillan Norppapatsaalle herkkukranssi.
Kuutinrotinoissa viedään Savonlinnan Torisillan Norppapatsaalle herkkukranssi.

Ei uskoisi, että tänä vuonna juhlitaan jo kymmenennen kerran Kuutinrotinoita Torisillan Norppapatsaalla. Tämänvuotisissa Kuutinrotinoissa ensi sunnuntaina 18.3. on luvassa kymmenvuotisen perinteen kunniaksi koko perheen karnevaalimeininkiä. Luvassa on iloista ohjelmaa, sketsihuumoria, musiikkia, hyviä loitsuja ja yllätyksiä.

Viimeisenä kahtena vuotena on syntynyt yli 80 kuuttia eli norppavauvaa vuodessa Saimaalle. 

Norppapatsas on muuttanut asentoa.

Tanhuvaaran urheiluopisto on tänä vuonna kuutin kummi. Tanhuvaara Sport Resortin johtaja Erkki Kauppinen on iloinen ja ylpeä kunniatehtävästään. Tanhuvaaran opiskelijat vetävät lämmittävän Norppajumpan yleisölle ennen rotinapullien heittoa norpalle.

Rotinat tarkoittavat ruokalahjoja, joita viedään vastasyntyneen vauvan perheeseen. Tarkoitus on viedä synnyttäneelle äidille ruokaa niin, että äidille jää aikaa levätä ja keskittyä vauvan hoitoon. Rotinapullien eli muikkukeihäitten leipuri on tänäkin vuonna Juha Taskinen.

Tänä vuonna pitää olla vähän erilaiset rotinapullat, kun Tanhuvaaran urheilijat heittävät kymmenen muikkukeihästä vuoronperään Torisillalta.

Yksi Kuutinrotinat-idean isähahmoista Hannu Härkönen sanoo, että luotettavien lähteitten mukaan tänä vuonna syntyy 400:s kuutti ja se on aivan varmasti tyttökuutti. Arpajaisissa kysytään yleisön mielipidettä tyttökuutin nimeksi, koska Nestori-kuutille pitää saada tyttö kaveriksi. Arpajaisten voittaja saa tietenkin norppaystävällisen katiskan.

Yleisöä pyydetään ottamaan pehmolelu mukaan, mielellään norppa, mutta muutkin käy. 

—Me yritämme saada yhteiskuvaa yleisöstä norppalelujen kanssa eli kuvausta on tavallaan koko ajan. Kuva someen ja maailmalle mukavaa mainosta Savonlinnan kaupungista. Teemme banderolleja, joissa lukee, että Täällä on hyvä elää - norpankin.

Härkönen oli hiljattain käynyt Torisillalla ja huomannut mielenkiintoisen asian.

— Norppapatsas on muuttanut asentoa. Onkohan jäät kääntäny vai onko joku muu? Vai onko se itestään kääntyny kattomaan, jotta mitäs täällä meuhkataan ja tullooko sitä pulloo vai ei?

Kuutinrotinat, koko perheen tapahtuma Savonlinnan Torisillan norppapatsaalla sunnuntaina 18.3. kello 14.

Uusimmat uutiset