Kansanedustaja Kosonen leikkaa panimon nauhan perjantai-iltana — tuotanto kasvaa 15-kertaiseksi

Uuden laitteiston tuotteita alkaa tulla kauppoihin juhannusviikolla.

Tuija Pauhu

Mustan Virran Panimon uusien tilojen virallisia avajaisia vietetään Laitaatsillassa perjantaina ja tuotteita alkaa tulla kauppoihin juhannusviikolla.
Mustan Virran Panimon uusien tilojen virallisia avajaisia vietetään Laitaatsillassa perjantaina ja tuotteita alkaa tulla kauppoihin juhannusviikolla.

Savonlinnalainen Mustan Virran Panimo viettää uusien tilojensa juhlallisia avajaisia Laitaatsillassa perjantai-iltana.

Silkkinauhan leikkaa kansanedustaja ja tuleva kaupunginhallituksen puheenjohtaja Hanna Kosonen (kesk.) ja paikalla on myös kaupunginjohtaja Janne Laine.

Noin 50 kutsuvieraalle on tarjolla panimon tuotteita, muita virvokkeita ja pientä purtavaa rennolla meiningillä, kuvailee toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Panimo sai uuden keittolaitteiston Manchesterista ja käymistankit Kiinasta toukokuussa. Niiden avulla tuotanto laajenee 15-kertaiseksi aiemmasta noin 480 000 olutlitraan vuodessa. Tämä vastaa tuotteiden räjähdysmäisesti kasvaneeseen kysyntään.

— Asennukset sujuivat hyvin ja tuotantoa uusilla laitteilla on päästy aloittamaan. Juhannusviikolla saadaan ensimmäiset satsit toimitettua kauppoihin eri puolille Suomea.

Myös Riihisaaren Panimobaari on määrä avata viimeistään juhannusviikolla.

Mustan Virran Panimo aloitti oluen valmistuksen Savonlinnassa keväällä 2016.

Panimo ja sen tuotteet saivat oluenystäväpiireissä mainetta, kun olutjätti Olvi vaati pienpanimon Olavi-oluen nimen muuttamista. Kiistassa päästiin sopuun ja oluen nimeksi tuli St. Olaf Pale.

Simo Härkönen

Simo Härkönen

Uusimmat uutiset