Miksi Klaaran nimi vaihtui Kiiraksi? — Päivystävä meteorologi vastaa

Ennakkoon rajuilmasta käytettiin nimeä Klaara, mutta tänään se onkin ollut Kiira. Vastaa kyselyyn, kumpi nimi on parempi!

Klaara eli Kiira lähestyy.
Klaara eli Kiira lähestyy.

Lauantaisesta rajuilmasta käytettiin ennakkoon nimeä Klaara, mutta tänään se onkin ollut Kiira. Päivystävä meteorologi Jari Tuovinen sanoo, että media hieman hätäili rajuilman nimeämisen kanssa.

Hän käyttää lauantain myräkästä nimenomaan nimitystä rajuilma, ei myrsky.

— Rajuilmat ja myrskyt nimetään silloin, jos ne aiheuttavat vahinkoja. Käytäntö on, että silloin otetaan käyttöön päivän nimipäivistä esimmäinen eli tässä tapauksessa Kiira.

Tuovisen mukaan Ilmatieteen laitos nimeää vahinkoja aiheuttavat säätilat yleensä vasta jälkikäteen, jotta nähdään, aiheuttavatko ne todella vahinkoja.

Tällä kertaa media ennakoi jo paria päivää ennen tapahtumia ja nimesi tulevan rajuilman Klaaraksi. Ilmatieteen laitos puolestaan otti käytäntönsä mukaisesti Kiira-nimen käyttöön, kun rajuilman rajuus oli selvillä.

Kumpi sinun mielestäsi on parempi nimi rajuilmalle? Vastaa kyselyyn!

Tiina Knaappila

Tiina Knaappila

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.