Kansanedustaja Kaj Turunen laulelee tyytyväisenä: "Yrittäjän perheenjäsenten sortaminen loppuu"

Soila Puurtinen

Kansanedustaja Kaj Turunen on tyytyväinen yrittäjän perheenjäsenten työttömyysturvan paranemiseen.
Kansanedustaja Kaj Turunen on tyytyväinen yrittäjän perheenjäsenten työttömyysturvan paranemiseen.

Savonlinnalainen kansanedustaja Kaj Turunen (kok.) kertoo hyräilleensä torstaista asti Tukholman toukokuusta 1995 tuttua ruotsalaissävelmää Den glider in.

Hallitus antoi torstaina eduskunnalle lakiesityksen, jolla yritystä omistamaton perheenjäsen katsotaan työttömyysturvamielessä palkansaajaksi eikä enää yrittäjäksi.

Tämä tarkoittaa, että perheenjäseniä ei enää pidetä automaattisesti osaomistajina ja he pääsevät työttömyyden sattuessa kohdalle työttömyysturvan ja työllisyypalvelujen piiriin.

Turunen toteaa, että politiikassa tulee välillä raskaita pettymyksiä ja välillä onnistumisia.

— Olen puhunut tämän kohtuuttoman ja epäoikeudenmukaisen asian korjaamisesta koko vaalikauden. Asia sai vauhtia, kun tein lakialoitteen helmikuussa. Nyt vihdoin asia korjataan ja kiitän siitä kokoomusta. Siitä sovittiin riihessä ja nyt olen lauleskellut jääkiekosta tuttua biisiä, Turunen myhäilee tyytyväisenä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet