Verkkokalastusasetuksen suunnittelijat kuulevat alueen väkeä kunnolla – Kuulemiset lykkääntyvät syksyyn, mutta asetuksen sisältö linjataan vasta niiden jälkeen

Timo Seppäläinen

Kalastusneuvos Eija Kirjavaisen mukaan verkkokalastusrajoituksista ei voida käydä linjaavaa keskustelua ennen alueellisia kuulemisia.
Kalastusneuvos Eija Kirjavaisen mukaan verkkokalastusrajoituksista ei voida käydä linjaavaa keskustelua ennen alueellisia kuulemisia.

Saimaan uutta verkkokalastusasetusta valmisteleva työryhmä totesi viime viikolla, että asetuksen sisällöstä voidaan käydä linjaavia keskusteluja vasta syksyllä sen jälkeen, kun alueelliset, kaikille avoimet kuulemistilaisuudet on pidetty.

Työryhmä tekee marraskuun loppuun mennessä esityksensä maa- ja metsätalousministeriölle. Valtioneuvosto päättää asetuksen sisällöstä.

Keväälle suunnitellut tilaisuudet lykkääntyvät koronan takia elo- tai syyskuulle. Maakuntien liitot vastaavat tilaisuuksien järjestelyistä.

Työryhmän puheenjohtaja, kalastusneuvos Eija Kirjavainen maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo, että ennen loppukesän tai syksyn tilaisuuksia kerätään taustamateriaalia ja tietoa. Työryhmän esityksen kirjoittamiselle jää suunniteltua vähemmin aikaa.

– Tehdään sitten kovemmin töitä, Kirjavainen sanoo.

Avoimet kuulemistilaisuudet ovat Punkaharjulla, Rantasalmella, Puumalassa, Rääkkylässä ja Taipalsaarella. Tilaisuuksien tarkka aikataulu on vielä avoin.

Uusi verkkokalastusasetus säädetään, koska nykyisen asetuksen voimassaolo päättyy vuoden kuluttua. Nykyisen asetuksen mukaan verkkokalastus norppavesillä on kiellettyä huhtikuun puolivälistä heinäkuun alkuun.