Enonkoskella tehdään jäätaidetta — Kolminkertainen jäänveiston maailmanmestari mukana

Enonkoskella voi seurata taitavien jäänveistäjien työskentelyä lauantaina ja sunnuntaina. Jääveistosnäyttely avataan sunnuntai-iltana.

Tuija Pauhu

Osaavissa käsissä jäästä voi tehdä todella upeita veistoksia. Kuvassa jäänveiston SM-kilpailut Kerimäellä v. 2017 voittanut Anssi Kousa ja voittoisa työ "Meidän maa".

Enonkoskella voi seurata lähietäisyydeltä maailmankuulujen jäätaiteilijoiden työskentelyä lauantaina ja sunnuntaina. Jakutiasta ja Mongoliasta paikalle tulleet jäänveistäjät valmistelevat jääveistosnäyttelyä, joka avataan sunnuntaina klo 18:00.

Näyttelyn kymmentä jäätaideteosta on perjantaista lähtien tehnyt kolme kansainvälisesti tunnettua taiteilijaa. Yksi taiteilijoista on kolminkertainen jäänveiston maailmanmestari Lghagvadorj Dorjsuren Mongoliasta. Dorjsuren vierailee Enonkoskella jo viidettä kertaa. Kaksi muuta taiteilijaa, Roman Petrov ja Egor Sleptcov ovat kotoisin Jakutiasta Siperiasta.

Kymmenen jäätaideteosta veistetään kosken ympärillä olevan luontopolun varrelle. Veistokset tulevat olemaan pysäyttävä kokemus, sillä veistosten materiaaliksi paikalle on tuotu Puruvedestä Kerimäeltä viime sunnuntaina nostetut jäät.

Poikkeuksellisen kirkas jäämateriaali taipuu osaavissa käsissä veistoksiksi, jotka valaistaan sunnuntai-iltana. Valaistus paljastaa kaikki taideteosten hienot yksityiskohdat.

Enonkosken torille rakennetaan lisäksi jäästä liukumäki lapsille sunnuntaiseen talviriehaan.

Luetuimmat

Kommentoidut