Uusi yhtiö tuo ensi kesäksi uuden risteilyaluksen Savonlinnaan ja Rantasalmelle — Vastaa Järvisydämestä nousevaan kysyntään

15,5 metriä pitkään Katrilliin mahtuu 60 matkustajaa ja miehistöksi riittää kaksi henkeä.

60-paikkainen Katrilli lisää Savonlinnan seudun risteilytarjontaa kesällä 2018.
60-paikkainen Katrilli lisää Savonlinnan seudun risteilytarjontaa kesällä 2018.
Katrilli alkaa liikennöidä varsinkin Järvisydämen suunnassa.
Katrilli alkaa liikennöidä varsinkin Järvisydämen suunnassa.

Uusi risteily-yhtiö Blue Lake Cruises Oy on ostanut Jyväskylästä Katrilli-nimisen risteilyaluksen ja tuo sen toukokuussa Savonlinnaan.

15,5 metriä pitkällä ja 60-paikkaisella aluksella pyritään pääasiassa vastaamaan Rantasalmen Järvisydämestä nousevaan kysyntään, mutta tilauksesta alus risteilee toki muuallakin, kertoo Piia Kinnunen.

Kinnunen on Laivayhtiö Otukka Oy:n toimitusjohtaja ja uuden yhtiön pienosakas ja markkinointivastaava.

Otukka operoi Savonlinnan vesillä jo risteilyaluksilla Ieva ja Elviira.

Kinnusen mukaan uuden yhtiön muutkin osakkaat ovat yksityisiä sijoittajia ja hekin tulevat myöhemmin työskentelemään yhtiössä. Yhtiön sijoittajaringillä ei Kinnusen mukaan ole muita yhteyksiä Järvisydämeen, mutta he uskovat korpihotellin ja järvikylpylän vetovoimaan.

— Järvisydän on hyvin kiinnostava paikka ja laivayhteydellä sinne on kysyntää. Järvisydän ja Linnansaari ovat aluksen päätoiminta-alueet. Miehistöksi riittää kippari ja kansimies, lisäväkeä otetaan tarpeen mukaan.

Aluksen kotisatamaksi on ajateltu Rantasalmen Mustalahtea.

— Laituripaikka tarvitaan myös Savonlinnasta, sillä kaksi kertaa viikossa ajetaan reittiristeily Savonlinnasta Järvisydämeen.

Savonlinnan satamassa risteilyaluksia riittää joka lähtöön ja markkina on tiukasti kilpailtu.

— Juuri senkin takia on syytä tarjota palvelua muuallekin. Savonlinnan sataman perustuote eli lyhyet maisemaristeilyt on aika lailla täytetty eikä pelkästään satamassa odottelemalla tarpeeksi tapahdu. Pitää olla monenlaista tarjontaa ja markkinointia pitää tehdä mahdollisimman laajasti.

Uusimmat uutiset