Vuohimäen leirintäalueen entisiin maisemiin on tulossa lähes sata omakotitonttia — Uimaranta säilyy käytössä, samoin supistettu leirintäalue

Kymmenen uusista tonteista on rantatontteja

Tuija Pauhu

Vuohimäen uimaranta säilyy yleisessä käytössä. Toinen leirintäalueen käytössä olevista saunoista poistetaan, mutta toinen jää leirintäalueen käyttöön.
Vuohimäen uimaranta säilyy yleisessä käytössä. Toinen leirintäalueen käytössä olevista saunoista poistetaan, mutta toinen jää leirintäalueen käyttöön.

Vuohimäen leirintäalueen entisille maille on tulossa 97 uutta omakotitonttia, joista kymmenen on rantatontteja. Alueen omistaa Savonlinnan kaupunki.

Vuohimäen kaavaluonnos on parhaillaan nähtävänä ja kommentoitavana marraskuun 7. päivään saakka.

Kaupunki ryhtyi markkinoimaan Vuohimäen matkailualuetta kokonaisuutena vuonna 2011, mutta alue ei käynyt kaupaksi.

Päivi Virta-Salo / Lähde: Savonlinnan kaupunki

Asemakaava-arkkitehti Päivi Behm arvelee, että kaupunginvaltuusto pääsee päättämään uuden omakotialueen kaavoituksesta ensi keväänä.

Leirintäalue säilyy kaavaluonnoksessa nykyisessä koossaan, noin viiden hehtaarin laajuisena. Leirintäalueelle vuokrattu pinta-ala supistui vuonna 2015 kuudennekseen entisestään. Nykyinen vuokrasopimus kaupungin ja leirintäalueen ylläpitäjän välillä on voimassa vuoteen 2030.

Matkailualueena säilyy myös Vuohimäen entinen kartano, joka pihapiireineen on suojeltu.

Omakotitonteilla rakennusoikeutta on 250—300 kerrosneliön paikkeilla kahdessa kerroksessa—siis suunnilleen saman verran kuin on esimerkiksi naapurissa Ritalassa. Rakennusoikeutta voi käyttää erilliseen piharakennukseen.

Rantatonteille saa lisäksi rakentaa rantasaunan, joka sisältyy rakennusoikeuteen.

Vuohimäen uimaranta säilyy nykyisessä käytössään. Sen käyttö luonnollisesti lisääntyy, kun asukkaita tulee lisää.

Uimarantaan on käyttöoikeus myös leirintäalueella, vaikka se ei leirintäalueen vuokra-alueeseen sisällykään.

Leirintäalueen käyttöön jää uimarannalle yksi sauna. Toinen saunoista on tarkoitus poistaa käytöstä, jotta saunominen ei häiritse lähistön asukkaita.

Kaupunki ryhtyi markkinoimaan Vuohimäen matkailualuetta kokonaisuutena vuonna 2011. Alue ei kuitenkaan käynyt kaupaksi, vaikka suunnitelmissa oli maakaupan toteutuessa korottaa Poukkusalmen siltaa niin, että sen alitse pääsisi soutuvenettä korkeammilla veneillä.

Viime aikoina kauppoja on hierottu Vuohimäen päärakennuksesta, mutta tiettävästi rakennus ei ole vaihtamassa omistajaa.

Kaavaluonnos on nähtävillä kaupungintalolla tai kaupungin verkkosivulla osoitteessa savonlinna.fi/asukas/kaavoitus.

Mielipiteet kaavasta pitää jättää 7.11. mennessä asemakaavoitukseen.

Uusimmat uutiset