Savonlinnan valtuusto hyväksyi strategian — Veronkevennystavoite jäi strategiaan

Savonlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunkistrategian neljäksi seuraavaksi vuodeksi.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan kaupunginvaltuusto kokoontui maanantai-iltana.

Savonlinnan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunkistrategian neljäksi seuraavaksi vuodeksi. Äänin 44—7 valtuusto otti tavoitteekseen verojen alentamisen, kuten kaupunginhallitus esitti. Vasemmistoliitto ja vihreät olisivat poistaneet tavoitteen strategiasta.
Esa Valkonen (vas.) esitti, että strategiasta poistetaan tavoite, jonka mukaan verotusta voidaan keventää. Hänen mielestään siihen ei ole varaa, koska kaupungilla on korjausvelkaa.
Myös Tiina Strandén (vihr.) arveli, että verojen alentamiseen ei lopulta olisikaan varaa.
Valtuusto äänesti toisenkin kerran. Toinen äänestys muutti henkilöstön hyvinvointia koskevaa sanamuotoa äänin 32—19
Strategian johtolankana on visio, jonka mukaan Savonlinna haluaa olla kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä.
Strategisia painopisteitä ovat kaupungin elinvoimaisuus, kuntalasten hyvinvointi, asukaslähtöinen ja palveleva hallinto sekä hyvinvoiva henkilöstö
Valtuusto ei varsinaisesti päättänyt yksityiskohtaisia menestystekijöitä tai niiden konkreettisia mittareita. Yksityiskohdat ja konkreettiset toimenpiteet tulevat hyväksyttäväksi talousarvion yhteydessä

Ulla Ylisaari

Ulla Ylisaari

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.