Raaseporin tasoristeysonnettomuudessa kuoli neljä ihmistä — Savonlinnan seudulla kymmeniä vartioimattomia tasoristeyksiä

Pelastuslaitokselle ei ollut jäänyt onnettomuuspaikalla paljon tehtävää. Pelastuslaitos oli onnettomuuspaikalla 10 minuuttia hälytyksen saamisen jälkeen. Näky onnettomuuspaikalla oli lohduton.
Pelastuslaitokselle ei ollut jäänyt onnettomuuspaikalla paljon tehtävää. Pelastuslaitos oli onnettomuuspaikalla 10 minuuttia hälytyksen saamisen jälkeen. Näky onnettomuuspaikalla oli lohduton.

Raaseporissa Etelä-Suomessa sattui torstaiaamuna kello kahdeksan aikoihin vakava tasoristeysonnettomuus, jossa paikallisjuna ja ajoneuvo törmäsivät.

Onnettomuudessa osapuolena ollut ajoneuvo on Puolustusvoimien Masi-miehistönkuljetusajoneuvo, joka oli Uudenmaan prikaatista. Masissa oli onnettomuushetkellä kahdeksan henkilöä.

Tie onnettomuuspaikalla oli sohjoinen aamun lumisateen vuoksi.

Poliisin tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut tämän hetken tietojen mukaan neljä henkilöä, joista yksi oli junamatkustaja ja loput varusmiehiä. Tämän hetken tietojen mukaan junamatkustaja kuoli sairaskohtaukseen.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos kertoo, että onnettomuudessa on loukkaantunut neljä ihmistä vakavasti ja seitsemän lievemmin. Loukkaantuneita on kuljetettu sairaalahoitoon Helsinkiin Töölön sairaalaan sekä Raaseporin sairaalaan. Heidän tila on tällä hetkellä vakaa.

Vastuu onnettomuuteen liittyvästä esitutkinnasta siirtyy Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vaativaan liikennerikostutkintaan.

Onnettomuus sattui Raaseporin eteläpuolella.
Onnettomuus sattui Raaseporin eteläpuolella.

Vartioimattomat risteykset ongelma

Raaseporin tasoristeysonnettomuus sattui vartioimattomassa tasoristeyksessä.

Myös Savonlinnan seudulla on useita vartioimattomia tasoristeyksiä.

Liikenneviraston tietojen mukaan esimerkiksi Savonlinnan ja Parikkalan välisellä rataosuudella on 37 tasoristeystä, joista 30 on vartioimatonta. Huutokosken ja Rantasalmen välisellä rataosuudella on 57 tasoristeystä.

Vartioimattomissa tasoristeyksissä ei ole puomeja tai valo-ohjausta.

Onnettomuustutkintakeskuksen edustaja totesi Raaseporin onnettomuuden tiedotustilaisuudessa torstaina, että tasoristeysten turvallisuus on Suomessa huonolla tasolla ja turvallisuudessa on paljon parannettavaa.

Viimeisin Savonlinnan seudulla tapahtunut vakava tasoristeysonnettomuus sattui Punkaharjulla viime talvena helmikuussa 2017. Onnettomuudessa kuoli nuori mies ja toinen loukkaantui vakavasti, kun auto ja kiskobussi törmäsivät vartioimattomassa tasoristeyksessä Putikossa.

Puolustusvoimien Masi-ajoneuvosta ei jäänyt onnettomuuden seurauksena jäljelle juuri mitään.
Puolustusvoimien Masi-ajoneuvosta ei jäänyt onnettomuuden seurauksena jäljelle juuri mitään.

Surunvalitteluja omaisille

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) osoitti surunvalittelunsa Raaseporin onnettomuuden johdosta torstaina heti tuoreeltaan.

— Olen raskain mielin vastaanottanut tiedon Raaseporissa tapahtuneesta tasoristeysonnettomuudesta.

Sipilä ilmaisee omasta ja hallituksen puolesta syvän osanottonsa onnettomuuden uhrien omaisille ja läheisille.

— Toivon toipumista onnettomuudessa loukkaantuneille ja voimia kaikille, joita tragedia koskettaa.

Hallitus on tänään valtioneuvoston istunnossa hiljentynyt kunnioittamaan surmansa saaneiden muistoa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (s.) on myös osoittanut surunvalittelun Uudenmaan prikaatin onnettomuuden johdosta.

— Olen suurta surua tuntien ottanut vastaan tiedon Uudenmaan Prikaatin onnettomuudesta, jossa menehtyi useita palveluksessa olleita varusmiehiä. Ilmaisen syvän osanottoni heidän läheisilleen. 

Vaikutuksia junaliikenteeseen

VR tiedotti, että junat Karjaan ja Hangon välillä korvataan toistaiseksi busseilla onnettomuuden vuoksi.

Bussit lähtevät rautatieasemilta ja liikennöivät välillä Hanko-Tammisaari-Karjaa. Väliasemilla käy taksi.

17.53856579.jpg