Kesämaa avautuu kesäksi, vaikka lokakuussa kerrottiin sulkemisesta — Kesätyöntekijöiden rekrytointitilaisuus lauantaina

Vesi- ja puuhapuisto Punkaharjun Kesämaa avaa ovensa kesäksi ja tarvitsee kesätyöntekijöitä.

Soila Puurtinen

Kesämaa avautuu kesäksi, vaikka lokakuussa kerrottiin sulkemisesta — Kesätyöntekijöiden rekrytointitilaisuus lauantaina

Punkaharjun Kesämaa avautuu jälleen kesäksi kerrotaan yrityksen Facebook-sivulla.

Uusista omistajista ja kesän kuulumisista saadaan lisätietoa lähipäivinä, mutta kesätyöntekijöiden rekrytointi on käynnistynyt. 

Yritys järjestää uusien kesätyöntekijöiden rekrytointitilaisuuden lauantaina 5.5.2018 klo. 10-14. Viestin mukaan hakijoita pyydetään saapumaan ravintola Paviljonkiin lyhyen ansioluettelon kera. Reippaita tekijöitä haetaan niin ravintolaan, kentälle ja huoltoon kuin uinninvalvontaankin. Tehtäviin vaaditaan vähintään 16 vuoden ikä.

Kesäsäät lisäsivät ahdinkoa ja Lomakeskus hakeutui konkurssiin lokakuussa

Kesämaan tarun uskottiin jo olevan lopussa.

Kesämaata pyörittäneen Punkaharjun Lomakeskuksen liiketoiminta on ollut tappiollista viime vuosina. Toiminta on ollut ympärivuotista, mutta kesäsesongilla on ollut iso merkitys kannattavuuteen.

Kylmä ja sateinen kesä ei ollut omiaan tukemaan toimintaa. Niinpä lokakuussa uutisoitiin, että Kesämaata Punkaharjulla pyörittänyt Punkaharjun Lomakeskus Oy hakeutuu konkurssiin. Kesämaahan ei ole tehty uusia investointeja pariin vuoteen, ja yhtiön hallitus totesi, ettei kannattavalle liiketoiminnalle ole edellytyksiä ilman merkittäviä lisäinvestointeja alueelle.

Käräjäoikeus totesi tuolloin Lomakeskuksen konkurssipesässä olevan varoja noin 100 000 ja velkoja noin 1,2 miljoonaa euroa.

Kesämaa kuitenkin kiinnosti mahdollisia ostajia, ja maaliskuun lopulla uutisoitiin, että Punkaharjun Lomakeskus Oy:n konkurssipesä on saanut Kesämaasta tarjouksen ja velkojainkokous on sen hyväksynyt. Samalla kerrottiin, että kaupat tehdään pian ja että ostaja pyrkii avaamaan puiston ensi kesäksi.

Tunnettu kohde, mutta säitä tasaavia investointeja on kaivattu

Kesämaa on pitkäaikainen ja tunnettu kesäkohde ja siksi kesästä toiseen tärkeä osa matkailupalveluja koko lähiseudulla.

Vesipuolella on uima-allas, useita vesiliukumäkiä, melontalampi sekä tukan putkelle pakottava hyppyvene. Kuivalla maalla voi kiipeillä, ajella polkuautoilla, pomppia pomppulinnoissa, ajaa crossipyörällä tai pelata tennistä, minigolfia tai SmartUs-älypeliä.

Alueella on oma ravintola.

Puistossa on aurinkoisina ja lämpiminä päivinä satoja tai jopa tuhansia kävijöitä, mutta sateisella ja kylmällä kelillä kävijämäärä putoaa rajusti. Kaudesta toiseen sinne onkin toivottu myös investointeja, jotka tasaisivat Suomen vaihtelevien kesäsäiden vaikutuksia. Punkaharjulla on on nähty, että seudulla on vahvuuksia, joiden kylkeen huvipuistotoimintaa on hyvä rakentaa. Rekisteröityjä yöpymisiä on yli 130 000 vuodessa.

Aikaisempina vuosina Kesämaa on ollut avoinna kesäkuun alkupuolelta koulujen alkuun asti elokuussa.

Kesämaan huvipuistoa pyörittänyt sekä majoitus- ja matkailutoimintaa harjoittanut Punkaharjun Lomakeskus on työllistänyt ympärivuotisesti 2—3 henkilöä ja kesäkaudella noin 40 kesätyöntekijää.

Alueen toiminnot ja omistukset ovat aiheuttaneet hämmennystä

Punkaharju Resortin alueen ja siihen kuuluvat rakennukset ovat olleet Punkaharjun Loman omistuksessa. Se on eri yritys kuin matkailutoimintaa harjoittava Punkaharjun Lomakeskus.

Molemmat yhtiöt kuuluvat L-House-konserniin. Konserni on kuitenkin keskittynyt kiinteistöjalostukseen ja lähinnä teollisuus- liike- ja toimistokiinteistöihin.

Matkailun kehittäminen ei ole sen ydinosaamista. Lomakeskukselle etsittiin ostajaa jo ennen konkurssia.

Punkaharjun Lomakeskuksen konkurssi aiheutti Tuunaansaarta tuntemattomien keskuudessa välillä hämmennystä alueen toimintojen jatkosta.

Konkurssiin hakeutunut Punkaharjun Lomakeskus ei omistanut lomakylän ympärivuotisia loma-asuntoja, vaan välitti karkeasti ottaen alle puolta niistä. Alueen suurin yksittäinen ympärivuotisten loma-asuntojen omistaja on Harjun Portti. Muita merkittäviä omistajia ovat ammattiliitot. Omistajina on myös yrityksiä ja yksityisiä.