Kaupunginhallitus: Sivistyslautakunnan pitää etsiä teatterille rahat

Savonlinnan sivistyslautakunnan pitää etsiä omasta budjetistaan rahat, jos se haluaa myöntää teatteriyhdistykselle 82 000 euron lisäavustuksen.

Timo Seppäläinen

Savonlinnan teatterin Pojat-näytelmän ensi-ilta on ensi viikon lauantaina.

Savonlinnan sivistyslautakunnan pitää etsiä omasta budjetistaan rahat, jos se haluaa myöntää teatteriyhdistykselle 82 000 euron lisäavustuksen. Kaupunginhallitus antoi lautakunnalle myös tehtäväksi hakea asiaan pysyvän ratkaisun.

Teatteriyhdistys on pyytänyt rahaa maksakseen tämän vuoden vuokrat kaupungin kokonaan omistamalle Savonlinnasali Oy:lle. Yhdistyksen ainoa jäsen on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen vuokramenoja kasvattaa muun muassa se, että se salin vuokran kautta maksaa Savonlinnasalin lainanlyhennyksiä ja korkoja sekä vakuutuksia, joista ei tarvitsisi maksaa arvonlisäveroa, jos niitä ei kierrätettäisi vuokran kautta. Ylimääräisiin arvonlisäveroihin menee noin 54 000 euroa.

Jaana Hänninen

Jaana Hänninen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.