Risto Mykkänen Pieksämäeltä Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi — Listalla on nyt 14 nimeä, joista neljä Etelä-Savosta

Aiemmin Etelä-Savosta on valittu ehdolle Antti Astikainen Savonlinnasta, Atte Kilpinen Mikkelistä ja Markus Åkerlund Pieksämäeltä.

Arja Reinikainen

Risto Mykkänen (vas.) on Pieksämäen kaupunginvaltuutettu, joka lähtee nyt kolmansiin eduskuntavaaleihinsa. Arkistokuvassa vieressä Piia Tenhunen (vas.).
Risto Mykkänen (vas.) on Pieksämäen kaupunginvaltuutettu, joka lähtee nyt kolmansiin eduskuntavaaleihinsa. Arkistokuvassa vieressä Piia Tenhunen (vas.).

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto täydensi kansanedustajaehdokaslistaansa syyspiirikokouksessaan. Listalle tuli kaksi uutta nimeä, joista toinen on Etelä-Savosta.

Ehdolle kansanedustajaksi asettuu Lappeenrannan Korvenkylässä asuva FT, toimittaja Aimo Ruusunen, 70. Toinen uusi ehdokas on pieksämäkeläinen kehitysvammaisten ohjaaja Risto Mykkänen, 53.

Mykkänen on Pieksämäen kaupunginvaltuutettu, joka lähtee nyt kolmansiin eduskuntavaaleihinsa. Toimittajana ja opettajana työuransa tehnyt Ruusunen on viime vuosina toiminut tietokirjailijana.

Vasemmistoliitolla on nyt Kaakkois-Suomesta 14 kansanedustajaehdokasta, joista kolme Etelä-Savosta.

Aiemmin on jo asetettu ehdolle seuraavat 12 henkilöä: Antti Astikainen, ohjelmistokehittäjä, Savonlinna, Mika Byman, lähihoitaja, pääluottamusmies, Kouvola, Atte Kilpinen, koneenkäyttäjä, pääluottamusmies, Mikkeli, Piia Kleimola, teatteriohjaaja, yrittäjä, Kouvola, Joona Mielonen, apulaisohjaaja, elokuvatyöntekijä, Kotka, Sini Al-Musawi, yhteisöpedagogi, Helsinki, Timo Mykrä, konduktööri, Imatra, Arja Tauria-Huttunen, työvalmentaja, Kotka, Petri Pekkola, työterveyslääkäri, Kotka, Suvi Silvala, yrittäjä, Kotka, Heidi Vättö, maalari, Lappeenranta, Markus Åkerlund, asentaja, Pieksämäki.

Syyskokous valtuutti piirihallituksen nimeämään Vasemmistoliiton viimeiset ehdokkaat. Vasemmistoliitto tavoittelee Kaakkois-Suomessa yli 5 prosentin kannatusta ja kansanedustajapaikkaa.