Savonrannan vanha terveysasema saattaa vaihtaa omistajaa eurolla — Savonranta-seura suunnittelee taloon muun muassa taiteilijaresidenssiä

Tekninen lautakunta päätti myydä talon eurolla. Tonttia se tarjoaa Savonranta-seuralle vuokrattavaksi

Savonlinnan kaupunki / toimitilapalvelut

Savonrannan vanha terveyskeskus on sisäilmaongelmien takia käyttämättömänä yli neljä vuotta. Talo on ollut myynnissä kaupungin nettisivuilla ja moneen kertaan myös muun muassa huutokaupat.comissa, jonka sivuilta kuvakaappaus on.
Savonrannan vanha terveyskeskus on sisäilmaongelmien takia käyttämättömänä yli neljä vuotta. Talo on ollut myynnissä kaupungin nettisivuilla ja moneen kertaan myös muun muassa huutokaupat.comissa, jonka sivuilta kuvakaappaus on.

Savonrannan vanha terveysasema saattaa vaihtaa omistajaa eurolla. Savonlinnan tekninen lautakunta hyväksyi tiistaina Savonranta-seuran ostotarjouksen.

Lisäksi lautakunta tarjoaa vanhan terveysaseman tonttia seuralle 106,20 euron vuosivuokralla. Vuokra on elinkustannusindeksiin sidottu.

Savonranta-seuran puheenjohtaja Matti Pekka Parkkisen mukaan seura on valmistautunut tekemään talossa remontin, joka muuttaa sen Savonranta-taloksi. Sinne on ideoitu myös taiteilijaresidenssiä.

— Ideana on, että taiteilijoita ja taiteilijoiksi opiskelevia tulisi Suomesta ja ulkomailta Savonrannalle tekemään taidetta ja tutustumaan paikkakuntaan.

Savonranta-talo eli entinen terveyskeskus olisi osa laajempaa suunnitelmaa. Savonranta-taloon tulisi työtiloja taiteilijoille, ja asunnot löytyisivät tyhjistä vuokra-asunnoista.

Samantyyppistä toimintaa on jo Kansan Sivistysrahastolla Ruusin torpan kirjalijaresidenssissä.

Talo ollut pitkään myynnissä

Savonrannan vanha terveysasema poistui käytöstä kesällä 2015, koska talossa on vakavia kosteusvaurioita. Seuraavana syksynä kaupunki päätti myydä talon. Se on ollut myynnissä kaupungin verkkosivulla ja monta kertaa myös nettihuutokaupassa, mutta ostajaa ei ole löytynyt.

Terveyspalvelut olivat välillä kunnantalolla. Nyt ne ovat Päivärinteen vanhainkodilla.

Parkkinen kertoo, että seura käsittelee teknisen lautakunnan tonttivuokratarjousta syyskokouksessaan torstaina.

— Mielestäni tarjous on hyvä. Se on parempi kuin meidän tarjouksemme, Parkkinen sanoo.

Seura tarjoutui ostamaan tontin 2 000 eurolla. Sillä hinnalla kaupunki ei sitä myy, koska tontin arvo on selvästi yli tarjouksen.

— Se lienee hinnoiteltu 35 000 euron arvoiseksi, joka tosin ei Savonrannalla varmaankaan olisi tontin käypä arvo, Parkkinen sanoo.

Lautakunnan päättämä tonttivuokra perustuu siihen, että tontin käyttötarkoitus olisi ei-kaupallista ja yleishyödyllistä. Lisäksi käyttötarkoitus poikkeaisi tontin asemakaavan mukaisesta käyttötarkoituksesta.