Savonlinnan kompensaatioiden suunta on oikea — Muokattu esitys valmistui

Jarkko Wuorinen: "Muokattu esitys vahvistaisi Savonlinnan asemaa olennaisesti."

Soila Puurtinen

Savonlinnan kompensaatioista on keskusteltu vilkkaasti. Hiljattain esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Panu Peitsaro katsoi, että kuntoutusalan uudet koulutuspaikat tulisivat todella tarpeeseen. Kuva ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksiköstä, jossa alaa voi nyt opiskella.
Savonlinnan kompensaatioista on keskusteltu vilkkaasti. Hiljattain esimerkiksi Itä-Savon sairaanhoitopiirin johtaja Panu Peitsaro katsoi, että kuntoutusalan uudet koulutuspaikat tulisivat todella tarpeeseen. Kuva ammattikorkeakoulun Savonlinnan yksiköstä, jossa alaa voi nyt opiskella.

Opettajankoulutuksen loppumisesta kompensaatiopakettia Savonlinnan kaupungille korvaukseksi valmistellut kompensaatiotyöryhmä on edennyt viime aikoina työssään.

Työryhmän viimeisen kokouksen jälkeen on tehty juuri ennen pääsiäistä kokouksen keskustelujen pohjalta muokattu esitys, jota työryhmän jäsenet ovat voineet kommentoida.

Kompensaatiotyöryhmän jäsen, Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja Jarkko Wuorinen (kesk.) kertoo, että esitystä on nyt muokattu enemmän Savonlinnan kaupungin toiveiden ja esitysten mukaiseksi.

Wuorisen vaikutelma muokatun esityksen sisällöstä on, että se vahvistaisi Savonlinnan asemaa olennaisesti.

— Esityksellä näyttää olevan oikeasti ja aidosti katetta sille, mitä pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on vuosi sitten eduskunnassa työn tavoitteista todennutkin, Wuorinen sanoo.

Työryhmää on puheenjohtajana vetänyt liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.). Ehdotusten julkistamisesta päättää yksin pääministeri Sipilä, koska työryhmän on asettanut töihin valtioneuvosto.

Kompensaatiopaketista on pyydetty myös eri ministeriöiltä vaikuttavuusarvioita, joista osa on jo saatukin. Jarkko Wuorisen mukaan eteenpäin on menty ja suunta näyttäisi hyvältä.

— Tilanne on siinä mielessä hyvä, että nyt on olemassa selkeä linjaus, johon moni voi todennäköisesti yhtyä, hän muotoilee.

Ensimmäisen kerran kompensaatiotyöryhmä kokoontui viime vuoden kesäkuussa. Nykyisessä, virallisessa kokoonpanossaan se oli koolla ensimmäistä kertaa viime syyskuun lopulla.

Wuorinen on osallistunut työryhmän kokouksiin kaikkiaan seitsemän kertaa.

— Tämän vuoden puolella kokouksia on pidetty yksi, hän kertoo.

Itä-Savo yritti tiistaina selvittää pääministeri Juha Sipilän esikunnasta, millaista aikataulua Sipilä on paketin julkistamiseen kaavaillut. Itä-Savon yhteydenottoon ei valtioneuvoston kansliasta eli Sipilän avustajakunnasta tiistaina kuitenkaan vastattu.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.