Savonlinnan opettajien pätkäpestit mietitään talousarviossa

Savonlinnan kaupunginhallitus palautti kysymyksen määräaikaisten opettajien työsuhteista takaisin sivistyslautakuntaan.

Soila Puurtinen

Määräaikaisten opettajien palkkauksen puiminen jatkuu Savoninnassa. Kaupunginhallitus palautti asian takaisin sivistyslautakuntaan.

Savonlinnan kaupunginhallitus ei luvannut lisää rahaa, jotta määräaikaiset opettajat voisi palkata 12 kuukauden ajaksi.

Sivistyslautakunta esitti elokuussa, että kaupunki alkaisi maksaa määräaikaisille opettajille palkan 12 kuukaudelta ja varaisi sitä varten lisämäärahan.

Kaupunginhallitus palautti asian sivistyslautakunnan käsiteltäväksi niin, että sivistyslautakunta miettii asiaa talousarvion yhteydessä.

Vs. sivistystoimenjohtaja Tuija Kauppinen totesi jo elokuun lautakunnassa, että sivistystoimella ei tarvittavia rahoja ole.

Kaupunginhallitus ei äänestänyt opettajapestien pituudesta.

Kaupunginhallituksen varajäsen Reima Härkönen (kesk.) esitti, että määräaikaiset opettajat ensi syksystä alkaen palkattaisiin 12 kuukaudeksi. Ehdotus raukesi kannattamattomana, joten äänestystä ei tullut.

Härkönen esitti esityksensä katteeksi monenlaisia säästöjä, kuten sitä, että perusopetuksen kulttuuripolusta ja LuMa-polusta toteutettaisiin vain toiminta, josta ei aiheudu ylimääräisiä kustannuksia, ja että myös urheiluyläkoulutoiminta toteutettaisiin ilman lisäkuluja.

Urheiluyläkoulun säästöjä Härkönen perusteli todeten, että Savonlinna ei saanutkaan urheilulukiota, mikä oli ideana urheiluyläkoulua perustettaessa.

Härkönen totesi, että nyt kaupungissa ei peruskoulussa ole kuvataide- eikä musiikkipainotusta, mutta on kuvataide- ja musiikkilukio. Urheilupainotus peruskoulussa on, mutta ei urheilulukiota.

Sivistyslautakunta ja kaupunginhallitus ovat käyneet vääntöä määräaikaisten opettajien pestien pituudesta yli kolme vuotta.

Nykyisin määräaikaiset opettajat palkataan vain lukuvuoden alkamisesta kevätjuhlaan.

Määräaikaisten opettajien työsuhteiden pituus on kiistanalainen aihe valtakunnallisesti.

Juttua korjattu kello 22.22. Nykyinen käytäntö toteutui Ssvonlinnassa ensimmäisen kerran lukuvuonna 2017-2018.

Uusimmat uutiset