Elokuu oli vilkasta matkailuaikaa Savonlinnassa - yöpymisissä huima kasvu

Matkailijoita yöpyi neljänneksen enemmän kuin edellisen vuoden elokuussa.

Antti Varonen

Tapahtumat vetivät väkeä Savonlinnaan elokuussa. Tässä nyrkkeilijä Edis Tatli Boxing Nightin punnituksessa.
Tapahtumat vetivät väkeä Savonlinnaan elokuussa. Tässä nyrkkeilijä Edis Tatli Boxing Nightin punnituksessa.

Savonlinnassa yöpyi ulkomaalaisia matkailijoita peräti 36,7 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan edellisenä vuonna.

Myös kotimaisten matkailijoiden yöpymiset kasvoivat 21,5 prosenttia.

Kaikkiaan savonlinnalaisissa majoitusliikkeissä yöpyi elokuussa 59 618 matkailijaa, mikä on 25 prosenttia enemmän kuin elokuussa 2015.

Heinäkuussa yöpymisiä oli 85 832, mikä on 4,2 prosenttia enemmän kuin heinäkuussa 2015.

Tammi-elokuussa 2016 Savonlinnan seudulla kirjattiin yhteensä 275 510 rekisteröityä yöpymisvuorokautta. Näistä 52,8 prosenttia tuli heinä-elokuussa.

Ulkomaalaisten yöpymiset ovat kasvaneet viime vuodesta 7,7 prosenttia. Ulkomaalaisista hieman yli puolet tuli Venäjältä, mutta määrä väheni hieman viime vuodesta.

Kakkosmaa oli Saksa, kolmas Sveitsistä ja seuraavat Italia ja Alankomaat. Saksalaisia yöpyi 8 848 kertaa, missä on kasvua 40 prosenttia.

Matkailusta vastaava kehitysjohtaja Pellervo Kokkonen Savonlinnan Yrityspalvelut Oy:stä arvioi, että saksalaisten määrän kasvu johtuu saksankielisille alueille kohdistetuista Visit Saimaa -markkinointikampanjoista. Kokkonen kiittelee myös runsasta tapahtumatarjontaa.

Kaupungissa oli elokuussa mm. Linna Volley lentopalloturnaus, konsertteja Savonlinnasalissa, PuruvesiPop Kerimäellä, Boxing Night Olavinlinnassa, Norsupallon MM-kisat, Kansainvälinen Luontoelokuvafestivaali sekä Elojubilee ja Linnan Tähdet – konsertit Olavinlinnassa. Myös Savonlinnan Oopperajuhlien kansainvälisen oopperan vierailuesitykset ajoittuivat elokuun ensimmäiselle viikolle.

Simo Härkönen

Simo Härkönen