Keskustan tuore puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen juhli puoluekokouksessa Parikkalan kansallispuku yllään

Iisalmelaisella keskustan tuoreella puoluesihteerillä Riikka Pirkkalaisella on sukujuuria Parikkalassa ja Punkaharjulla.

Outi Pyharanta / HS

Tuore puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen keskustan puoluekokouksessa.
Tuore puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen keskustan puoluekokouksessa.

Keskusta valitsi uuden puoluejohdon Sotkamossa viikonloppuna järjestetyssä puoluekokouksessaan.

Puheenjohtajana jatkaa Juha Sipilä, varapuheenjohtajiksi valittiin Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen ja Juha Rehula sekä puoluesihteeriksi Riikka Pirkkalainen.

Iisalmelainen Riikka Pirkkalainen, 38, on uusi kasvo keskustan puoluejohdossa. Hänet valittiin tehtävään äänivyöryllä, kun vastaehdokkaana ollut Jirka Hakala sai 532 ääntä ja Pirkkalainen 1 562 ääntä.

— Valinta tuntuu edelleen uskomattoman hienolta. On todella ikimuistoista tulla valituksi keskustan puoluekokouksessa. Siinä on jotakin juurevaa ja sanoinkuvaamatonta, Pirkkalainen kertoi Itä-Savon haastattelussa tunnelmiaan sunnuntaina.

Pirkkalaisen äiti on kotoisin Parikkalan Saarelta ja sukulaisia asuu edelleen paljon Parikkalassa ja Punkaharjulla. Sunnuntain puoluekokousjuhlissa Pirkkalainen olikin pukeutunut Parikkalan kansallispukuun.

Uusi työ tuo puoluesihteerin elämään myös muutoksia.

— Valinta vaikuttaa elämään tietysti lisääntyvänä matkusteluna, keskustan kentän kiertäminen painottuu jonkin verran viikonloppuihin.

Pirkkalainen työskenteli ennen puoluesihteerivalintaa ministerin erityisavustajana.

Lisätietoja Pirkkalaisen puolusihteerisuunnitelmista löydät täältä.