Kuntayhtymähallituksen päätöksellä viides nimi pysyi salaisena

Rehtori Keijo Pesosen mukaan päätös noudattaa hyvää hallintotapaa.

Tuija Pauhu

SAMI:n rehtoriksi pyrkivä ja henkilöllisyytensä salaava henkilö ei ole SAMI:ssa töissä.
SAMI:n rehtoriksi pyrkivä ja henkilöllisyytensä salaava henkilö ei ole SAMI:ssa töissä.

Itä-Savon koulutuskuntayhtymässä avoinna olleeseen kuntayhtymän johtajan ja rehtorin virkaa haki määräaikaan mennessä 15 henkilöä, joista kuntayhtymän hallitus valitsi viisi jatkohaastatteluun.
Julkisuuteen yhtymähallitus kertoi neljän haastateltavan nimet eli DI Sami Pekosen Savonlinnasta, TtT Jukka Soinisen Kuopiosta, KTM Timo Kärkkäisen Pattijoelta ja FT Marja Tuomaisen Vantaalta. Yksi haastatteluun valituista ei halunnut nimeään julkisuuteen.
Itä-Savon ammattikoulutuksen kuntayhtymän hallitus teki kokouksessaan päätöksen, jonka mukaan se ei julkaise viidennen haastatteluun valitun nimeä.
Kuntayhtymän johtajan ja rehtorin Keijo Pesosen mukaan hän ei voi toimia hallituksen päätöksen vastaisesti ja paljastaa nimeä.
– Voimme kertoa nimen vasta sen jälkeen kun yhtymähallitus on tehnyt asiasta mahdollisesti uuden päätöksen, Pesonen kommentoi asiaa.
Pesonen perustelee yhtymähallituksen päätöstä sillä, että se noudattaa yleisesti hyväksyttyä hyvää hallintotapaa.
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopistolle haetaan uutta rehtoria ja koulutuskuntayhtymälle johtajaa, koska Keijo Pesonen on jäämässä eläkkeelle tammikuun 1. päivä 2018. Itä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuusto valitsee uuden johtajan toukokuun 24. päivä.

Jaana Rautio-Teijonmaa

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.