"Hän ei ole pelkästään työpaikan hyvä tyyppi, vaan koko laajan porukan rehdin meiningin tekijä", todetaan Risto Härkösen palkitsemisperusteissa

Metsäkoneurakointi Behm Oy:n savonlinnalaiselle operaatiopäällikkö Risto Härköselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. "Täytyy olla tyytyväinen ja otettu siitä, että laaja suosittelijoiden joukko on tätä minulle esittänyt."

Metsämiesten Säätiö

Operaatiopäällikkö Risto Härköselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.
Operaatiopäällikkö Risto Härköselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

Metsäkoneurakointi Behm Oy:n savonlinnalaiselle operaatiopäällikkö Risto Härköselle on myönnetty Metsämiesten Säätiön ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendi. Stipendin arvo on 500 euroa.

– Hän on sanojensa mittainen mies, jota metsäkonekuljettajat ja kumppanuusyrittäjät arvostavat. Mitä hankalampi paikka, sen varmemmin Riston näkemyksiin luotetaan. Hän ei ole pelkästään työpaikan hyvä tyyppi, vaan koko laajan porukan rehdin meiningin tekijä, perusteissa todetaan.

Stipendiä esittivät toimitusjohtaja Visa Behm, Metsäurakointi Behm Oy, markkinointiasiantuntija Juha Hanni, operaatioasiantuntija Jouni Liukko, metsäasiantuntija Heikki Lybeck, kehityspäällikkö Kimmo Roininen ja kehitysasiantuntija Matti Ronkanen Stora Enso Oyj:stä sekä yrittäjä Paavo Tiainen, Koneyhtymä Tiainen Oy:stä.

Stipendin perusteluksi he toteavat seuraavaa:

– Jos kuka, niin operaatiopäällikkö Risto Härkönen Kerimäeltä tuntee nykyaikaisen koneellisen puunkorjuun ja -kuljetusten käytännön johtamisen. Aktiivisena ja yhteistyökykyisenä kaverina hän on hoidellut muun muassa työyhteisön asioita toimipaikkaosastossa. Risto tykkää testata perinteistä metsämiesosaamistaan myös metsätaito- ja suunnistuskisoissa, hän ei pelkää laittaa itsensä likoon.

Perusteluissa todetaan lisäksi, että Risto tunnetaan jämptinä vastuunkantajana niin metsäkoneenkuljettajien, kumppanuusyrittäjien kuin urakanantajan piirissä.

– Hän on ollut kehittämässä koneyrittäjien ja metsäteollisuuden it-järjestelmiä, tuonut asiantuntemusta eri osapuolien tarpeista. Ammattitaito, joustavuus ja avuliaisuus ovat Riston ominaisuuksia.

Risto Härkönen sanoo olevansa otettu saamastaan kunnianosoituksesta.

– Kyllähän se täytenä yllätyksenä tuli. Täytyy olla tyytyväinen ja otettu siitä, että laaja suosittelijoiden joukko on tätä minulle esittänyt.

– Tuntuu siltä, että työpanostani todella arvostetaan. Kohdetta stipendirahoille en ole ehtinyt miettimään, mutta osan ainakin voisin käyttää oman kunnon ja hyvinvoinnin ylläpitoon.

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla. Osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Stipendin myöntämisperusteina ovat muun muassa innostuminen, kannustaminen, vastuun ottaminen, opettajan ja oppilaan rooli sekä rehtiys ja luotettavuus.

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.