Lustossa juhlistetaan ensi viikolla sadonkorjuuta — perinteinen Sadonkorjuujuhla tarjoaa jokaiselle jotakin

Sadonkorjuujuhlassa on tarjolla maaseudun elämyksiä monilla tavoilla.

Luston Sadonkorjuujuhla kokoaa yhteen maaseudun tuottajat ja kuluttajat, ja esille pääsevät kotimaiset, aidot tuotteet ja maut, kertoo Suomen Metsämuseo Lusto tiedotteessaan.

Tapahtumaa vietetään Lustossa lauantaina 8. syyskuuta klo 10–15.
Piha-alueen Sadonkorjuutorilla on myynnissä satokauden antimia kuten lammasherkkuja, kotimaisia kalasäilykkeitä, karjalanpiirakoita, marja-, sieni- ja yrttituotteita sekä muita maaseudun maukkaita tuotteita.

Ohjelmaa kaikenikäisille

Päivän aikana on ohjelmaa koko perheelle: harjumaisemia voi ihastella sekä hevoskärryajelulla että ratsain, ja Metsäsuhdeklinikalla pääsee pohtimaan omaa metsäsuhdettaan.

Leo Löppönen esittelee taidokasta moottorisahaveistoa, ja tarjolla on myös muiden käsityöläisten työnäytöksiä sekä työvälineiden teroitusta.

Museon puolella on nähtävissä monipuolisia näyttelyitä, joista uusimpana metsien kulttuuriperintöön keskittyvä Metsiin kadonneet. Päivän aikana näyttelyihin on ilmaisia opastuskierroksia, jotka sisältyvät pääsylipun hintaan.

Seminaarissa tutustutaan harjun historiaan

Sadonkorjuujuhlan aikana Luston auditoriossa järjestetään Punkaharju valokuvissa -seminaari klo 12—14.30.

Seminaarissa kerrotaan harjualueen historiasta valokuvien kautta. Tilaisuudessa puhujina ovat muun muassa Jukka Kukkonen, Erkki Oksanen, Nuutti Kanerva ja Reetta Karhunkorva. Seminaarin päätteeksi tutustutaan Punkaharjun hovikuvaaja Anni Hemminkisen valokuvanäyttelyyn Lustossa ja Hotelli Punkaharjussa.

Seminaarin järjestää Kotiseutuna kansallismaisema -hanke, Punkaharjun Kulttuuriseura ja seminaariin on vapaa pääsy.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Kommentoidut