Suostumuspaperit katosivat ja kolme seurakuntavaikuttajaa unohtui pois Savonlinnan seurakuntavaalien ehdokaslistoilta — Katso tästä, ketkä ovat ehdokkaina

Vahingossa pois jääneet ovat istuvia kirkkovaltuutettuja. Yksi heistä on kirkkoneuvoston jäsen.

Timo Seppäläinen

Seurakuntavaalit ovat marraskuussa. Nyt tiedetään, ketkä ovat ehdokkaina. Arkistokuva.
Seurakuntavaalit ovat marraskuussa. Nyt tiedetään, ketkä ovat ehdokkaina. Arkistokuva.

Savonlinnan seurakunnan vaalilautakunta ei hyväksynyt seurakuntavaalien ehdokaslistalle kolmea ehdokasta, joiden suostumuslomakkeet kiikutettiin kirkkoherranvirastoon vasta tiistaiaamuna, kun ehdokasasettelun määräaika oli päättynyt jo maanantaina kello 16.

Yhteinen Avoin Keskusta -valitsijayhdistyksen asiamies Asko Hirvonen toteaa, että vaalilautakunnan ratkaisu oli ennakoitavissa.

Hirvonen kertoo, että Marja-Sisko Nousiainen, Niina-Kaisa Tuorila ja Olli Loikkanen olivat jättäneet suostumuslomakkeensa ensimmäisten joukossa.

Sittemmin suostumuslomakkeet kuitenkin katosivat.

Loikkanen kertoo, että kolmikko luovutti lomakkeensa keväällä ensimmäisessä seurakuntavaaleja koskevassa kokouksessa. Kokous pidettiin keskustan piiritoimistolla, mutta toimiston henkilökunnalle lomakkeita ei Loikkasen mukaan jätetty.

— Ojensin sen jollekulle pöydän yli, Loikkanen kertoo.

Valtaosa ehdokkaista toi suostumuslomakkeensa pari viikkoa sitten.

— Kun ehdokaskoontia maanantaina tehtiin, kukaan ei huomannut, että osa lomakkeista oli kadonnut, Hirvonen kertoo.

Nousiainen, Loikkanen ja Tuorila ovat istuvia kirkkovaltuutettuja, Loikkanen on myös kirkkoneuvoston jäsen ja Mikkelin hiippakunnan kirkolliskokousedustaja.

— Kyllä harmittaa. He olisivat nytkin olleet potentiaalisia läpimeijöitä, Hirvonen tunnustaa.

Hirvonen vei 27 nimeä sisältävän ehdokaslistan kirkkoherranvirastoon maanantaina. Puoli tuntia ehdokasasettelun päättymisen jälkeen huomattiin, että listalta puuttui kolme nimeä.

— Iltamyöhällä ajeltiin ympäri kaupunkia hakemassa uudet suostumuslomakkeet. Vein ne tiistaiaamuna kirkkoherranvirastoon, mutta eihän sille enää mitään voinut, Hirvonen sanoo.

Seurakunnan vaalilautakunta kokoontui tiistai-iltana. Lautakunnan ratkaisu oli se, mikä oli ollut arvattavissakin: Myöhässä mikä myöhässä.

Savonlinnan seurakuntavaaleissa valitaan 33 kirkkovaltuutettua. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.—10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11.

Ehdokkaita vaaleissa on yhteensä 62. Rantasalmelta on kuusi ehdokasta ja Enonkoskelta yhteensä kaksi.

Savonlinnan seurakuntavaalien ehdokkaat:

Yhteinen Avoin Keskusta -valitsijayhdistys, 27 ehdokasta

Mika Huoman, Irja Härmälä, Satu Jalvanti-Hannikainen, Mikko Jantunen, Pia Julkunen Aniitta Kaskinen, Kari Kiiveri, Anne Käyhkö. Kari Lappalainen, Virpi Loikkanen, Jouko Paajanen, Riitta Parttimaa-Redsven, Keijo Pesonen. Jari Rautiainen, Liisa Rautiainen, Tiina Reijonen, Arto Sairanen, Kati Saramäki, Miika Soini, Heikki Sorjonen, Eija Suni, Aino Tiainen, Juho Tiainen, Anitta Turkulainen, Aune Tuunanen, Anna-Liisa Uimonen ja Eeva Vuorinen.


Listan ehdokkaista Riitta Parttimaa-Redsven on Enonkoskelta.
Rantasalmelta ovat Irja Härmälä, Pia Julkunen, Kari Lappalainen, Jari Rautiainen, Tiina Reijonen ja Juho Tiainen.
Muut listan ehdokkaat ovat nykyisen Savonlinnan eri puolilta.

Elävä seurakunta -valitsijayhdistys, 24 ehdokasta

Heikki Forssell, Tapani Hannonen, Minna Heiskanen, Pekka Huovila, Leena Annikki Hämäläinen, Pirjo Jäntti, Martti Konsti, Anneli Kosonen, Päivi Kujamäki, Antero Liimatainen, Jarmo Luostarinen, Aune Malinen, Iikka Muhonen, Pasi Pekkonen, Tuula Rasimus, Sirkka Rautiainen, Tapio Räsänen, Lea Sairanen, Poku Sihvonen, Tero Sipilä, Kaisa-Mari Soini, Helena Strand, Keijo Suokas, Pekka Turunen.

Minna Heiskanen on Enonkoskelta. Muut listan ehdokkaat Savonlinnasta.

Kaikkien kirkko -valitsijayhdistys, 9 ehdokasta

Heikki Härkönen, Lauri Kulmala, Merja Mustonen, Sanna Niemelä, Sari Nyrhinen, Ari Oslanus, Minna Pii, Pinja Rahikainen ja Ritva-Liisa Virtanen.

Listan kaikki ehdokkaat ovat savonlinnalaisia.

Seurakunta Sydämellä -valitsijayhdistys

Markku Ihalainen ja Timo Pulkkinen.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.—10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11.

Juttua täsmennetty: Loikkanen, Tuorila ja Nousiainen eivät jättäneet suostumuslomakettaan piiritoimiston henkilökunnalle. Alkuperäisestä jutusta saattoi saada sellaisen käsityksen.

Uusimmat uutiset