Rantasalmen Osuuspankki vähentää väkeä

Käytännössä henkilöstö vähenee 25 prosentilla nykyisestä.

Timo Seppäläinen

Rantasalmen Osuuspankin yt-neuvottelut johtavat viiden henkilön työtehtävien päättymiseen.
Rantasalmen Osuuspankin yt-neuvottelut johtavat viiden henkilön työtehtävien päättymiseen.

Rantasalmen Osuuspankin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen tuloksena viiden henkilön työtehtävät päättyvät muun muassa uudelleenjärjestelyn ja tukitehtävien ulkoistamisen vuoksi. Lisäksi selvittely- ja taustatehtäviä keskitetään OP-ryhmän hoidettavaksi. Käytännössä henkilöstö vähenee 25 prosentilla nykyisestä.

Neljän henkilön tehtävät päättyvät irtisanoutumiseen ja yhden henkilön irtisanomiseen. Neuvottelujen piirissä oli koko pankin henkilökunta.
Siivous- ja kiinteistönhoitotehtävien hoitamisesta vastaavat jatkossa paikkakunnalla toimivat yritykset. Lakipalvelut muuttuvat notariaattipalveluiksi, ja niitä hoitaa jatkossa notariaattisihteeri.
Yksi viidestä Osuuspankin palveluksesta lähtevistä, pankkilakimies, siirtyy toisen työnantajan palvelukseen.

Tehtävien uudelleenjärjestelyn seurauksena tehtävänkuvat kattavat aikaisempaa laajemman tehtäväkokonaisuuden.
— Kaikkien jäljelle jäävien 15 henkilön toimenkuvat laajenevat, kertoo Rantasalmen Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen.

Osuuspankin yt-neuvotteluissa ei Pulkkisen mukaan ollut säästötavoitetta, vaan toimenpiteet johtuivat puhtaasti tuotannollisista syistä.
Pulkkisen mukaan toimenpiteiden taustalla ovat toimintaympäristössä ja asiakaskäyttäytymisessä tapahtuneet muutokset ja erityisesti digitaalisten palvelujen kehittyminen.

Kia Kilpeläinen

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.