Enonkosken kesä on täynnä tuttuja ja täysin uusiakin tapahtumia — Elokuun nuorten tapahtumassa yhdistyy runolauluperinne ja rap-musiikki

Enonkoskelainen kulttuuriosuuskunta Vehrä järjestää paikkakunnalla tapahtumia läpi kesän.

Timo Seppäläinen

Enonkoskella riittää tapahtumaa läpi kesän. 
Enonkoskella riittää tapahtumaa läpi kesän. 

Enonkoskella riittää jälleen kuhinaa tapatumienkin merkeissä koko kesän ajan.

Vuosi 2018 on eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuosi, minkä kunniaksi Enonkosken historiaa ja perinteitä esitellään tänä vuonna eri toimijoiden yhteistyönä lukuisissa eri tapahtumissa.

Kulttuuriosuuskunta Vehrä järjestää Enonkoskella yhteistyökumppaneidensa kanssa kesän ja syksyn aikana tuttuja ja uusia kulttuuritapahtumia kaikenikäisille.

Kotiseuturetkelle tai kaivauksille

Ensimmäinen kulttuuriosuuskunnan järjestämä tapahtuma on 7. heinäkuuta (kello 9—16) vietettävä kotiseuturetki.

Retkellä tutustutaan Simanalan, Karvilan, Vuorikosken, Paakkunalan ja Hanhijärven kylien historiaan. Oppaina retkillä toimivat Kari Turunen ja Pekka Turtiainen. Bussikuljetus ja mahdolliset sisäänpääsyt kohteisiin ovat maksuttomia, ruokailu ja kahvi omakustanteisesti. Retkelle mahtuu 25 ilmoittautunutta. Kotiseuturetki järjestetään yhteistyössä Enonkoski-Seura ry:n kanssa.

Ilmoittautumiset: minna.laurio@pp.inet.fi.

Arkeologiset yleisökaivaukset Kotkuinniemen kivikautisella asuinpaikalla 9.—15. heinäkuuta järjestetään viime kesän tapaan arkeologi, FT Ville Laakson johdolla.
Kaivamaan voivat tulla kaikenikäiset kiinnostuneet, aiempaa kaivauskokemusta ei tarvita, innostus menneisyyttä kohtaan riittää.

Perinnepäivät tottakai, mutta myös rap-musiikia

Enonkosken perinnepäivät 27.—28. heinäkuuta tuovat kirkonkylään lukuisia perinnetyöpajoja, Enonkosken historian eri ajanjaksoja käsitteleviä asiantuntijaluentoja ja kävelykierroksia. Perinnepäivät järjestetään yhteistyössä Enonkoski-Seura ry:n ja Enonkosken kunnan kanssa.

Riimirähinät 18.—19. elokuuta on uusi tapahtuma, jossa yhdistyy runolauluperinne ja rap-musiikki. Osana tapahtumaa järjestetään 9–18-vuotiaille suunnattu Riimiruutuja-sarjakuvaleiri, jossa keskitytään Pietari Makkosen rikkaaseen runoilmaisuun tuoden sitä tutuksi kaikenikäisille.

Kolovesi-viikolla 20.—26. elokuuta nostetaan esiin Saimaan alueen monipuolisuus.
Viikon aikana tutustutaan asiantuntijoiden opastuksella esimerkiksi Koloveden luontoon, kalliotaiteeseen sekä opetellaan erätaitoja. Osana viikkoa on myös lasten ja nuorten kivikausileiri.