Pro Kesälahti palkittiin maisemateosta

Yhdistys on tehnyt ansiokasta vapaaehtoistyötä kotiseudun maiseman hyväksi.

Pro Kesälahti ry on saanut tunnustuksen vuoden maisemateosta.
Kilpailun järjesti Maa- ja kotitalousnaiset ja voittajat valitaan maakunnittain voittajat.

Pro Kesälahti ry jatkaa Pohjois-Karjalan ehdokkaana valtakunnalliseen Vuoden maisemateko -kilpailuun.

Koko Suomen voittaja valitaan marraskuussa. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.

Vuoden maisemateko -tunnustus myönnettiin ensimmäistä kertaa.

Pro Kesälahti ry on viiden vuoden ajan hoitanut suunnitelmallisesti Kesälahden kirkonkylän ympäristöä ja nostanut ansiokkaasti sen ilmettä.

Maisemateko sisältää muun muassa ympäristötaide-hankkeita, jättipalsamikasvuston hävittämistä sekä rautatieaseman pihan kunnostusta ja hoitoa.
Maiseman parantamiseen on saatu mukaan asukkaita, koululaisia ja yrityksiä.

Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kilpailulla nostaa esille maakuntien ahkerat yhdistykset, talkoolaiset ja muut toimijat, jotka usein vapaaehtoisesti kohentavat kyliensä maisemaa.

Maisema ei säily sellaisenaan ilman pitkäjänteistä hoitoa ja yhteistä tahtoa.

- Hoidettu maisema lisää alueen vetovoimaisuutta ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä, mainitsi tunnustuksen yhdistykselle myöntänyt maisema- ja ympäristöasiantuntija
Päivi Jokinen Joensuusta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.