Retkiluistelureitti Oravista Porosalmeen saataneen luistelukuntoon loppuviikosta

Ennusteen mukaan sää kylmenee keskiviikkona iltaa kohti.

Timo Seppäläinen

Sääennuste lupaa pakkasta loppuviikoksi. Oravin ja Järvisydämen välinen reitti avattiin tiistaina, ja sen pitäisi olla loppuviikosta luistelukunnossa. Arkistokuva Haukivedeltä on talvelta 2010.

Savonlinnan seudulla retkiluistelun harrastajilla on syytä riemuun. Järvien jäitä painava lumimassa on tehnyt pitempien luistelubaanojen ylläpidon hyvin vaikeaksi, jopa mahdottomaksi tänä talvena, mutta nyt Oravin ja Porosalmen välistä pitkää luistelureittiä lupaillaan käyttöön lähipäivinä sopivasti hiihtolomaviikoille.

SaimaaHoliday Oravista kerrotaan, että lähes 20 kilometrin retkiluistelureitti Oravista Porosalmeen Järvisydämeen avattiin tiistaina.

— Reittimestarit avasivat koko reitin Haukiveden yli Oravista Järvisydämeen tiistaina. Keskiviikkona, kun taas pakastuu, se pitäisi olla luistelukunnossa, kertoi Jukka Laitinen SaimaaHolidaysta.

Ennusteen mukaan sää kylmenee keskiviikkona iltaa kohti.

Torstaina ja perjantaina on luvassa aurinkoista pakkassäätä ja mahdollisesti erinomaisia luistelukelejä.

Punkaharjun Harjunportin verkkosivuilla kerrotaan, että Tuunaansaaren retkiluistelureitti on ollut väliaikaisesti vetisyyden vuoksi suljettuna tällä viikolla, mutta pakkanen avannee reitin loppuviikosta taas luisteltavaksi.

Pullinlahden retkiluistelureittiä Savonlinnassa ei ole pystytty tekemään lainkaan tänä talvena. Pullinlahden Luistelijat kertoo Facebookissa, että suosittua luistelubaanaa ei ole pystytty haastavissa olosuhteissa avaamaan.

Yhdistyksen kalusto ja talkoomieli olisi kyllä valmiina urakoimaan, mutta lumi, sohjo ja vesi ovat olleet liian haastava yhtälö Pullinlahdella toistaiseksi.

Luetuimmat

Kommentoidut