Kostea sää teki tepposet Riihisaaren valoteokselle

Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseon seinään oli määrä ilmestyä keskiviikkoillan hämärässä valoteos, josta pääsisi lukemaan kirjailijoiden pohdintoja.

Timo Seppäläinen

Riihisaareen suunniteltu valoteos ei toiminut keskiviikkoiltana niin kuin piti, kun kostea sää ja huurtuminen tekivät tepposet. Vaikka teosteksti uupui, pystyi Riihisaaresta ihailemaan kaunista alkusyksyn maisemaa ja valaistua kaupunkia.

Savonlinnan Riihisaaren maakuntamuseon seinään oli viimein määrä ilmestyä keskiviikkoillan hämärässä valoteos, josta pääsisi lukemaan eteläsavolaisten kirjailijoiden pohdintoja itsenäisestä Suomesta. Maakuntamuseo ilmoitti keskiviikkona Itä-Savolle, että teos on nyt toiminnassa ja nähtävissä, kun ilta hämärtyy.

Keskiviikkoiltana sää oli kuitenkin Savonlinnassa melkoisen kostea ja heitin, josta tekstit oli määrä heijastaa maakuntamuseon seinään, oli täysin huurussa. Seinässä ei näkynyt tekstiä ollenkaan. Tekstin oli tarkoitus näkyä museorakennuksen ulkopäädyssä, joka avautuu Linnankadun suuntaan.

Timo Seppäläinen

Syyskuun ajan on määrä olla luettavissa Reijo Honkosen ajatelma. Teksti vaihtuu kuukausittain. Lokakuun kirjailija on Mari Mörö, marraskuun Aki Luostarinen ja joulukuun Sirpa Puskala. Teos on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmasisältöjä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.