Roosa nauha -konsertti Savonlinnan Tuomiokirkossa muistelee Mauno Kuusistoa

Tenorissimo-kokoonpanon konsertissa käydään Mauno Kuusiston jalanjäljissä ja kerätään varoja Roosa nauha -keräykseen.

Soila Puurtinen

Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemät kappaleet raikuvat sunnuntaina Savonlinnan Tuomiokirkossa.
Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemät kappaleet raikuvat sunnuntaina Savonlinnan Tuomiokirkossa.

Tenorissimo-kokoonpano pitää sunnuntaina Savonlinnan Tuomiokirkossa konsertin, jolla tuetaan Roosa nauha -keräystä.

Kokoonpanossa tenoreina laulavat Reijo Ikonen ja Lasse Riutamaa, Ulla Lampela soittaa selloa ja Ulla-Stina Ikonen harppua ja kannelta.

Tenorissimon Kertokaa se hänelle -konsertti on kunnianosoitus laulaja Mauno Kuusistolle. Konserteissa kuullaan muun muassa seuraavia Mauno Kuusiston tunnetuksi tekemiä kappaleita: Kertokaa se hänelle, Kesäpäivä Kangasalalla, Kaunis kotimaa sekä Ave Maria ja Annina.

Reijo Ikonen on esiintynyt tenoriosissa Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla, Suomen oopperaliiton palveluksessa ja solistina kirkkomusiikkiteoksissa sekä konsertoinut ulkomailla. Ikonen on pitänyt satoja hengellisen musiikin konsertteja eri puolilla Suomea.

Lasse Riutamaa on esiintynyt ooppera-, operetti- ja musikaaliosissa eri teattereissa Suomessa. Hän on tehnyt runsaasti soolonauhoituksia Suomen Yleisradioon. Riutamaa on laulanut solistina kirkkomusiikkiteoksissa sekä omin liedkonsertein eri puolilla Suomea sekä hengellisen laulun tulkkina ulkomailla.

Mauno Kuusisto oli merkittävä suomalainen laulaja, joka monipuolisella ohjelmistollaan keräsi kuulijoita yli musiikillisten raja-aitojen. Kuusisto toimi eri musiikkityylien välisenä sillanrakentajana.

Hänen tunnetuin levytyksensä oli italialainen Dicitencello vuie, suomeksi Kertokaa se hänelle, joka vetosi vahvasti kuulijoihin. Levystä Kertokaa se hänelle

tuli kaikkien aikojen myydyin suomalainen single. Sitä myytiin 47 000 kappaletta, ja vuonna 1961 Kuusistosta tuli Suomen ensimmäinen mieslaulaja, joka sai kultalevyn.

Kuusisto näytteli Åke Lindmanin ohjaamassa Kertokaa se hänelle -elokuvassa 1961 ja Kun tuomi kukkii -elokuvassa 1962 yhdessä Tamara Lundin kanssa.

Kuusiston repertuaariin kuuluivat hengelliset laulut, kansanlaulut, laulelmat, operettilaulut, ooppera-aariat ja viihdemusiikki. Iskelmiä hän ei laulanut ja korosti sitä usein haastatteluissaan.

Tenorissimo-yhtye on esittänyt Mauno Kuusiston ohjelmistoa jo useana vuonna ympäri Suomea. Roosa nauha -konsertin järjestävät Saimaan syöpäyhdistys, OP Suur-Savo ja Lähi-Tapiola Suur-Savo.

Konsertti Kertokaa se hänelle — Mauno Kuusiston jalanjäljissä Savonlinnan Tuomiokirkossa su 29.9. kello 15. Tenorit Lasse Riutamaa ja Reino Ikonen, Ulla-Stiina Ikonen, harppu ja kannel, sekä Iida Sinivalo, sello. Roosa nauha -konsertilla tuetaan Saimaan Syöpäyhdistyksen toimintaa.