Tanhuvaaran jalkapallohalli rakenteille kahden viikon kuluessa— Kaupunginhallitus antoi luvan töiden aloittamiseen jo ennen ensi vuoden budjetin hyväksymistä

Rakentaminen on aloitettava marraskuun loppuun mennessä. Muuten kaupunki menettää aluehallintoviraston myöntämän 80 000 euron avustuksen.

Mika Strandén

Jalkapallohallin rakentaminen Tanhuaaraan alkaa jo marraskuussa.
Jalkapallohallin rakentaminen Tanhuaaraan alkaa jo marraskuussa.

Jalkapallohallin rakentaminen Tanhuvaaran urheiluopiston kupeeseen alkaa mahdollisimman pian, päätti Savonlinnan kaupunginhallitus kokouksessaan maanantaiaamuna.

Kaupunginhallitus päätti, että jalkapallohallin rakentaminen voidaan aloittaa, vaikka kaupunginvaltuusto ei ole vielä hyväksynyt ensi vuoden talousarviota. Valtuusto jätti koko talousarvion pöydälle viime viikolla ja käsittelee sen vasta 9. joulukuuta.

Tekninen johtaja Kari Tikkanen toteaa, että jalkapallohallin rakentaminen on aloitettava marraskuun loppuun mennessä. Muuten kaupunki menettää aluehallintoviraston myöntämän 80 000 euron avustuksen. Lisäksi kaupunki menettää mahdollisuutensa lisäavustuksiin, joita eri hankkeisiin loppuvuodesta jaetaan.

Kaupunginvaltuusto on myöntänyt kuluvalle vuodelle jalkapallohallin rakentamiseen 1,1 miljoonan euron määrärahan ja lisäksi 250 000 euron lisämäärärahan. Määrärahat pitää laittaa myös ensi vuoden budjettiin, koska rakennustyö valtaosin lykkääntyi ensi vuoteen.

Viivästymisen syyksi Tikkanen mainitsee muun muassa hankinnan valmistelemisen sekä sen, että alkuperäinen kustannusarvio ylittyi, joten piti hakea valtuustolta lisämääräraha.

Kaupunki hankkii ylipainehallin tarjouskilpailun perusteella Lappset Group Oy:ltä ja Duol d.o.o:lta. Halli maksaa 1,383 miljoonaa euroa.

Tarjouskilpailu ratkesi jo elokuun puolivälissä, jolloin käynnistyi myös lisämäärärahan haku.

Urheiluseurat ovat sitoutuneet maksamaan hallin käyttömenot ja ajan mittaan myös pääomamenot, ja Tanhuvaara huolehtii hallin ylläpidosta.

Kaupunginhallituksessa maanantaina Juha Kukkonen (ps.) oli sitä mieltä, että jalkapallohallin rakennustöiden käynnistämiseen ei olisi pitänyt antaa lupaa. Kukkosen esitystä ei kannattanut kukaan.