Suomen suurin koiralenkki liikuttaa ympäri Suomen — Savonlinnassakin lenkille lähdetään lauantaina

Noin tunnin mittaiselle lenkille ovat kaikki tervetulleita koiran kanssa tai ilman.

Soila Puurtinen

Vuoden haukutuin kuukausi -teeman alla tapahtuvan lenkin tarkoitus on 
muistuttaa koiranomistajia liikunnan ilosta myös marraskuussa.
Vuoden haukutuin kuukausi -teeman alla tapahtuvan lenkin tarkoitus on muistuttaa koiranomistajia liikunnan ilosta myös marraskuussa.

Musti ja Mirri järjestää lauantaina 23. marraskuuta kello 12 alkaen yhteislenkin ympäri Suomen. Myös Savonlinna on mukana tapahtumassa. Lenkki lähtee liikkeelle Musti ja Mirri -myymälän edestä Kirkkokadun puolelta.

— Ryhmälenkit ovat hyvä tapa virikkeellistää koiran arkea. Vaikka ajattelemmekin helposti, että koirat vain kulkevat hihnassa samaan suuntaan, eivätkä noteeraa toisiaan millään tavalla, niin siinä on kuitenkin koko ajan vuorovaikutus käynnissä. Toisaalta juttukaveri lenkille piristää myös meidän ihmisten marraskuista arkea, toteaa eläinten käytösneuvoja Jaana Pohjola.

Voisimme aivan hyvin osallistua koiriemme aitoon iloon, juoksennella lyhtypylväiden välissä tai peuhata lumessa. — Liisa Tikka

Vuoden haukutuin kuukausi -teeman alla tapahtuvan lenkin tarkoitus on muistuttaa koiranomistajia liikunnan ilosta myös marraskuussa.

— Me ihmiset voisimme enemmän tarttua pieniin arkisiin tilanteisiin, kuten koirat. Tähän aikaan vuodesta moni meistä liikkuu ulkona naama peruslukemilla, mutta koiran kanssa ei aina tarvitse käyttäytyä normien mukaan. Voisimme aivan hyvin osallistua koiriemme aitoon iloon, juoksennella lyhtypylväiden välissä tai peuhata lumessa, muistuttaa eläintenkouluttaja Liisa Tikka.

Jokaista lenkille osallistunutta ihmistä kohti lahjoitetaan yksi kilo kuivaruokaa paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen. Musti ja Mirri tarjoaa osallistujille myös ulkoilupaketin.