Killassa näkee jatkossakin elokuvia, vaikka Olavin vuokrasopimus päättyy — elokuvateattereiden tulevaisuutta pohditaan Savonlinnassa

Elokuvateatteri Olavi kuuluu niiden yritysten joukkoon, joiden vuokrasopimus Olavinkatu 51:ssä on irtisanottu. Savonlinnan elokuvateattereista Olaviin mahtuu 200 katsojaa ja Killaan 164. Killa on silti teknisesti ykkösteatteri paremman äänentoiston ja 3D-tekniikan takia.

Soila Puurtinen

Bio Olavi on kahdesta Savonlinnan elokuvateatterista yleisökapasiteetiltaan suurempi.
Bio Olavi on kahdesta Savonlinnan elokuvateatterista yleisökapasiteetiltaan suurempi.

Savon Kinot on suunnitellut jatkavansa elokuvien esittämistä ensi vuonna Savonlinnassa yhdellä elokuvateatterilla.

Savon Kinoilla on ollut kaupungissa kaksi elokuvateatteria Olavi Olavinkadulla ja Killa Viiskulmassa. Olavia odottaa kuitenkin sulkeminen, sillä elokuvateatterin vuokrasopimus on irtisanottu samalla kuin muidenkin Olavinkatu 51:ssä sijaitsevien liikkeiden.

Bio Olavi on kahdesta Savonlinnan elokuvateatterista yleisökapasiteetiltaan suurempi. Olaviin mahtuu 200 katsojaa, kun Killaan 164. Killa on silti tähän astikin ollut teknisesti Savonlinnan ykkösteatteri. Viiskulmassa sijaitsevassa teatterissa on Olavia parempi äänentoistojärjestelmä ja mahdollisuus näyttää 3D-elokuvia.

— Vaikka Olavi on penkkikapasiteetiltaan vähän isompi, se ei ole samalla tavalla ohjelmiston painopisteessä kuin Killa, jossa tekniikka on monipuolisempi, kertoo teatteripäällikkö Tarja Piiroinen.

Ohjelmisto pysyy laajana, kierto lyhenee

Piiroinen ei usko, että teatterimäärän väheneminen yhteen vaikuttaa suuresti Savonlinnassa nähtävään ohjelmistoon. Ohjelmistoon mahtuvat hittielokuvat siinä missä Hopeatähti-näytökset, matineat tai oopperat.

Savon Kinoilla on jo kokemusta siitä, että laaja ohjelmisto pyörii yhdelläkin teatterilla kuten Iisalmessa.

Soila Puurtinen

Elokuvateatteri Olavi kuuluu niiden yritysten joukkoon, joiden vuokrasopimukset Olavinkatu 51:ssä on purettu.
Elokuvateatteri Olavi kuuluu niiden yritysten joukkoon, joiden vuokrasopimukset Olavinkatu 51:ssä on purettu.

Monipuolisuuden säilyttäminen on haaste, johon vastataan kierrolla. Elokuvat tulevat menemään nopeammin kierrossa läpi, sillä esitysaikoja on vähemmän tarjolla.

— Siitä haluamme korostaa yleisölle, että kannattaa tulla heti, kun elokuva saapuu ohjelmistoon. Viidettä näytösviikkoa ei kannata odottaa, kun kierto lyhenee.
Piiroisen mukaan Bio Olavi saa olla paikoillaan ainakin vuodenvaihteeseen asti ja loppuvuodelle suunnitelma on normaali.

Ohjelmistosuunnitelmat valmistuvat viikoittain ja ensi-illat tiedetään tällä hetkellä vuodenvaihteeseen asti. Bio Olavin vuokrasopimuksen päättyminen ei näin vaikuta tehtyihin suunnitelmiin.

Syksy on tarkkailun aikaa

Se, mitä Bio Olaville ja Savonlinnan elokuvateatteritoiminnalle lopulta tapahtuu, on kuitenkin osa isompaa kokonaisuutta.

— Tällä hetkellä on vielä aikaista sanoa muuta. Kaikennäköisiä mietintöjä on, mutta niistä tiedotetaan aikanaan. Killalla jatketaan toistaiseksi.

Savonlinnassa elokuvien katsojamäärät ovat olleet hyviä, jopa kasvussa.

Savon Kinoille alkanut syksy ja tuleva talvi ovat silti tarkkailun aikaa. OKL:n opiskelijoiden myötä myös Savon Kinot menetti osan vakiokävijöistään.