Teollisuusliiton ensi viikon lakko koskee Punkaharjun tehtaita, UPM:n Savonlinnan tehdasta ja Savopak Oy:tä Rantasalmella

Seuraaville viikoille Teollisuusliitto suunnittelee lakkoja muille toimialoille.

Antti Varonen

Kolmipäiväinen lakko pysäyttää koneet ensi viikon lopulla puuta mekaanisesti jalostavilla tehtailla.
Kolmipäiväinen lakko pysäyttää koneet ensi viikon lopulla puuta mekaanisesti jalostavilla tehtailla.

Teollisuusliiton puutuote- ja erityisalat ovat ensi viikolla lakossa torstain, perjantain ja lauantain. Liitto ilmoitti lakosta perjantaina.

Lakolla Teollisuusliitto vastustaa hallituksen suunnitelmia irtisanomissuojan heikentämiseksi pienissä yrityksissä.

Savonlinnan seudulta lakko koskee Metsäliitto Osuuskunnan kerto- ja vaneritehtaita Punkaharjulla, UPM:n vaneritehdasta Savonlinnassa ja Savopak Oy:tä Rantasalmella.

Lakko koskee työvuoroja, jotka alkavat torstain kello 0.00 ja sunnuntain kello 0.00 välisenä aikana.

Punkaharjun tehtaanjohtaja Ville Varis ja UPM:n Savonlinnan tehtaanjohtaja Tommi Takanen toteavat, että osa toimituksista viivästyy, koska tuotanto ei lakon aikana pyöri.

— Asiakkaat kärsivät, Takanen sanoo. Hän ei osaa vielä sanoa, tuleeko viivästymisistä yhtiölle muita sopimusseuraamuksia.

— Katsotaan rauhassa, Takanen sanoo.

Ensi viikon jälkeen Teollisuusliitto suunnittelee seuraaviksi viikoiksi lakkoja muille toimialoille. Niistä lakoista liitto kertoo myöhemmin.

Osa Teollisuusliiton toimialoista ilmoitti perjantaina irtisanovansa vuonna 2016 neuvotellun kilpailukykysopimuksen, joka pidensi työntekijöiden vuotuista työaikaa.

Samaan kiistaan liittyvä yksipäiväinen poliittinen lakko oli 3. lokakuuta. Myös se koski UPM:n ja Metsä Woodin tehtaita.